НАЧАЛО Регулации

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

През годината CFTC е инициирала общо 96 действия по правоприлагане, които са завършили с глоби, надхвърлящи $4.3 милиарда. Почти половината от тези случаи включваха неправомерни действия, свързани с дигитални активи.

Председателят Бехнам похвали отдела за правоприлагане за пионерските му усилия в сферата на дигиталните активи, довели до рекорден брой дела. Той изрази гордост от отдадеността на служителите да държат регистрантите и участниците на пазара отговорни за техните действия.

Изтъкнатите крипто дела, подчертани в действията по правоприлагане, включват обвинения срещу основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд за предполагаема схема за измама на стойност $8 милиарда, първото дело на CFTC срещу децентрализирана автономна организация и новаторски правни победи, които създават прецедент.

Извън сферата на дигиталните активи CFTC насочи вниманието си към манипулативни търговски практики, недостатъчен контрол на риска в големи банки и измами, свързани с благородни метали, които засегнаха инвеститорите на дребно.

През 2023 г. програмата на CFTC за лица, подаващи сигнали за нарушения, е разпределила награди на стойност приблизително $16 милиона, което е допринесло за общата сума на санкциите, надхвърляща $3 милиарда за всички случаи на лица, подаващи сигнали за нарушения. 

Директорът на отдела за правоприлагане Иън Макгинли подчерта, че резултатите на отдела за правоприлагане за 2023 г. подчертават непоколебимия ангажимент на CFTC към отчетността, възпирането, защитата на клиентите и запазването на целостта на пазара.

В контекста на нарастващата значимост на криптовалутите председателят Бехнам отново подчерта, че стабилното правоприлагане ще остане основен приоритет за CFTC. Фокусът е върху защитата на пазарите на стокови деривати и на потребителите. 

Сред забележителните правни действия през последните години са съдебните дела на CFTC срещу големи крипто борси като BitMEX и Binance, в които се твърди, че има нерегистрирана търговия и незаконни деривати. Освен това емитентът на стабилни монети Tether уреди обвиненията за неверни твърдения за резерви, като плати $41 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

Китай обяви кражбата на NFT за престъпление

Китай официално обяви присвояването на дигитални колекции, включително NFT (незаменяеми токени), за криминално престъпление, с което отбеляза значително отклонение в правното третиране на дигиталните активи.

ноември 11, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.