НАЧАЛО Блокчейн

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

На срещата присъстваха редица ръководители на крипто компании, които представиха пред регулатора презентации по различни въпроси, свързани с DeFi, включително експлойти, децентрализация и дигитални идентичности.

Необходимо е ясно разбиране на DeFi

Комисарят на CFTC, Кристи Голдсмит Ромеро, откри срещата с подготвени бележки като подчерта, че е важно да се разбере как работи DeFi.

Тя отбеляза, че политическите решения, свързани с DeFi, в момента се вземат от регулаторите и законодателите, поради което е от съществено значение ясното разбиране на технологията и нейните последици.

Ари Редборд, ръководител на отдела за правни и правителствени въпроси във компанията за блокчейн разузнаване TRM Labs, започна презентациите с преглед на DeFi и блокчейн технологията.

Той изтъкна предимствата на блокчейн за прозрачност, неизменност и защита на личните данни като предположи, че регулаторите могат да използват тези характеристики, за да балансират правото на неприкосновеност на личния живот с необходимостта от сигурност.

Редборд и Никос Андрикогианнопулос, основатели на аналитичната компания Metrika, обсъдиха съвместно предизвикателствата и ползите от децентрализацията. Те стигнаха до заключението, че ползите далеч надхвърлят предизвикателствата и е важно децентрализацията да бъде възприета и водена в правилната посока.

DeFi продължава да расте

Редборд посочи и значителното нарастване на стойността на DeFi пространството през последните две години, което според него е било подложено на стрес тест по време на фалита на FTX и не се е провалило. Според DeFiLlama общата заключена стойност (TVL) на DeFi е около $49.4 милиарда като се е увеличила от около $15 милиарда в началото на януари 2021 г.

Карол Хаус, изпълнителен директор на Terranet Ventures, компания, занимаваща се с рискови инвестиции и Джил Гънтър, главен оперативен директор на компанията за блокчейн инфраструктура Espresso Systems, направиха преглед на настоящите решения за дигитална идентичност и портфейли, които не са свързани с права на собственост като използваха съответните примери за Ethereum Name Service и портфейла MetaMask.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на алткойн скочи с 2,000% след объркване


Майкъл Шаулов, основател на Fireblocks и Дан Гуидо, основател на Trail of Bits, обсъдиха експлойтите и уязвимостите, които са се появили на криптопазара. Те отбелязаха, че всички хакове обикновено се оповестяват публично от потребители или други компании и че крипто компаниите трябва да се стремят към съвършенство, за да ги избегнат.

Срещата демонстрира нарастващия интерес и осведоменост за DeFi в регулаторната общност и значението на конструктивния диалог между заинтересованите страни от сектора и регулаторните органи. Презентациите завършиха с единодушно гласуване на членовете за създаването на подкомитет за дигитални активи и блокчейн технологии (Digital Assets and Blockchain Technology Subcommittee). Подкомитетът ще се съсредоточи върху “защо DeFi”, какви проблеми решава, приложения за използване, уязвимости и предложени правни и политически рамки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

Deutsche Telekom си партнира с Polygon, разширявайки влиянието на блокчейн

Компанията майка на един от най-големите доставчици на клетъчни услуги в Съединените щати обяви участието си като валидатор в Polygon (MATIC), мрежа за мащабиране от втори слой.

юни 2, 2023 12:00 2 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.