НАЧАЛО Регулации

Централната банка На Франция може скоро да купува и държи Биткойн

март 16, 2021 20:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Централната банка На Франция може скоро да купува и държи Биткойн

Член на френския парламент подписа петиция за изменение на законите, за да даде възможност на централната банка на Франция да купува и държи Биткойн, както и други криптовалути.

Петицията призовава законодателите да разгледат спешно въпроса, като предупреждават, че липсата на притежание на Биткойн ще постави Франция “във финансово слаба позиция в рамките на 5-10 години”.

 

Жан-Мишел Миш, член на френското национално събрание, долната камара на парламента, обяви в туит в петък, че е подписал петиция за изменение на законите, за да даде възможност на Banque de France, централната банка на страната, да купува и държи Биткойн, както и други криптовалути.

 

Петицията на платформата за електронни петиции на френския Сенат, е стартирана на 5-ти март от Франсоа-Ксавие Мари Жан Елдър Туренс; той може да бъде подписан до 5-ти септември. Петициите с най-малко 100,000 подписа в рамките на шест месеца се изпращат до Председателския съвет, който ще реши дали да предприеме последващи действия по въпроса. По време на писането на статията са подадени 583 подписа.

 

Много компании вече са придобили големи суми (от порядъка на няколко милиарда евро) Биткойни”, се посочва в петицията, като за пример се посочват MicroStrategy на Майкъл Сайлър и Tesla на Илон Мъск. Освен това се отбелязва, че “някои публични субекти като кмета на Маями се позиционират, за да могат да купуват Биткойн.

 

Освен това “причината е рискът от слаб долар през следващите 5 години да унищожи средносрочния капацитет за финансиране”, продължава петицията, като добави:

 

Франция не може прилично да остане наблюдател на състезание, което вече е започнало. Не притежаването на Биткойн ще го постави във финансово слаба позиция в рамките на 5-10 години. Спешно трябва да се заемем с въпроса.

 

Подчертавайки, че Франция трябва да приеме стратегия в тази област и да приложи приложимите закони, вносителят на петицията пише: 

 

Затова предлагам актуализация на паричния и финансов кодекс, за да предостави на Banque de France способността да купува, продава и държа Биткойн и други крипто активи. 

 

Петицията също така посочва, че законодателите “ще трябва да приемат стратегия, която правилно да оцени рисковете и да предложи разумни пропорции на държане на крипто-активи при прилагането на тази стратегия”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.