НАЧАЛО Други

Централната банка на Бахамите издава национална дигитална валута

МАЙ. 30, 2019 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Бахамите издава национална дигитална валута

Централната банка на Бахамските острови (CBOB) ще сключи официално споразумение за развитие на дигитална валутна система на 30-ти май.


Днес CBOB ще подпише официално споразумение с доставчика на транзакции NZIA.io, за да изгради и внедри “Project Sand Dollar”, първата дигитална валута на Бахамите.


Бахамската централна банка за първи път обяви NZIA за ключов сътрудник по проекта в началото на март 2019 г., заедно със Сингапурската компания за разработка на софтуер Zynesis.


Инициативата „Project Sand Dollar“ ще бъде „интегрирана, достъпна система за електронни плащания за всички предприятия и резиденти“, казват от централната банка.


Проектът ще бъде съобразен с местните финансови разпоредби и има за цел да осигури равен достъп до дигиталните плащания за жителите на островната държава, като намали фиатните транзакции и разходите за предоставяне на услуги.

Докато CBOB все още не е обявил първите избрани острови за тестване на проекта, управителят на банката, Джон Роле, твърди, че институцията очаква да приеме проекта за островите до 2020 година.

CBOB за пръв път разкри плановете си да въведе своя собствена правителствена дигитална валута още през юни 2018 година.


Вчера, президентът на немската централна банка, Deutsche Bundesbank, предупреди централните банки за потенциалните рискове от въвеждането на дигитални валути.


Длъжностното лице заяви, че приемането на дигитални пари може потенциално да дестабилизира финансовата система по време на кризисни периоди, както и да промени "фундаментално бизнес модела на банките" дори в добра икономическа среда.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света