НАЧАЛО Регулации

Централната банка на Аржентина забранява на финансовите институци да предлагат крипто

МАЙ. 6, 2022 11:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Аржентина забранява на финансовите институци да предлагат крипто

Централната банка на Аржентина (BCRA) обяви вчера, че финансовите институции не могат да позволят на своите клиенти да извършват операции с помощта на дигитални активи.

Това се случи само дни след като две банки заявиха, че са отворили търговията с крипто за своите клиенти.


На 2-ри май голямата частна банка Banco Galicia и изцяло дигиталната Brubank обявиха, че ще предложат крипто търговия на клиенти чрез инвестиционните портали на техните уебсайтове. Но сега централната банка заяви, че финансовите субекти в страната не могат да разрешат този вид услуга, тъй като крипто активите не са регулирани.


Централната банка на Аржентина определя цифровите активи като “цифрово представяне на стойност или права, които се прехвърлят и съхраняват по електронен път с помощта на технологията за разпределена книга (DLT) или друга подобна технология”.


Разпоредената от Съвета на директорите на BCRA мярка цели смекчаване на рисковете, свързани с операциите с тези активи, които биха могли да бъдат генерирани за потребителите на финансови услуги, както и за финансовата система като цяло”, се казва в изявлението на централната банка.


Някои аржентинци са възприели крипто като начин за по-лесно спестяване на пари, докато се справят с високата инфлация в страната, както и с валутния контрол, възстановен от настоящия президент Алберто Фернандес през 2019 г.


Но през март правителството на Аржентина сигнализира, че ще обезкуражава използването на криптовалути като част от сделка за почти $45 милиарда за преструктуриране на дълга с Международния валутен фонд (МВФ). 


В меморандум от 3-ти март правителството заяви, че ще предприеме стъпки за “обезкуражаване на използването на криптовалути с оглед предотвратяване на изпирането на пари, неформалността и непосредничеството”, в допълнение към други мерки, насочени към укрепване на финансовата устойчивост на страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Регулациите за стабилни монети трябва да са по-либерални - Хестър Пиърс

Докато говори на годишния симпозиум на Digital Monetary Institute в четвъртък, Пиърс прогнозира, че регулирането на стабилните монети може да бъде на хоризонта.“Мисля, че едно място... Може да видим н...
МАЙ. 15, 2022 11:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Върховният съд в Шанхай обяви Биткойн за виртуален актив с икономическа стойност, защитен от китайския закон

Съдът отбеляза, че криптовалутата има икономическа стойност.Върховният народен съд в Шанхай обяви, че Биткойн се квалифицира като виртуален актив, защитен от китайския закон, въпреки забраната за търг...
МАЙ. 13, 2022 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г.

На 11-ти май южнокорейският вестник Kukmin, позовавайки се на изтекъл правителствен документ, съобщи, че администрацията се стреми да въведе "Основния закон за дигиталните активи" (DABA) през следваща...
МАЙ. 12, 2022 19:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на Южна Корея отлага данъците върху крипто

Новоизбраният президент на Южна Корея Йон Сук-йол обяви във вторник, че ще настоява за отлагане на данъчното облагане на печалбите от крипто инвестиции поне докато не бъде приет нов набор от регулации...
МАЙ. 4, 2022 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света