НАЧАЛО Алткойни

Централната банка на Мексико гледа към колаборация с Ripplе – добра новина за XRP?

октомври 10, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Централната банка на Мексико гледа към колаборация с Ripplе – добра новина за XRP?

XRP (XRP), криптовалутата, свързана с Ripple, наскоро изпита значително увеличение на стойността си, подпомогнато от две положителни събития.

Първо, отхвърлянето на апелацията на SEC от федералния съдия Аналиса Торес подкрепи нейното по-ранно решение, че продажбата на XRP от страна на Ripple не нарушава законите за ценни книжа. Допълнително, Ripple наскоро придоби пълно оперативно разрешение в Сингапур.

Въпреки че XRP след това спадна до около $0,50, има възобновен оптимизъм на хоризонта. Криптовалутата се явява предпочитан избор за крос-бордови плащания и уреждания в Мексико, което може да подпали интереса на инвеститорите. Според официален документ на централната банка на Мексико тя ще  използва едно от решенията за ликвидност на Ripple, което служи като ключова връзка между американския долар (USD) и мексиканското песо (MXN).

Документът конкретно споменава xRapid, продукт на Ripple, който използва XRP като “мостов актив”, за да помогне на предприятията и финансовите институции при трансферите между различни валути. В този контекст централната банка на Мексико цели да използва xRapid като мост между USD и MXN.

Документът посочва, че “плащанията с xRapid се уреждат напълно в рамките на две минути или по-малко и намаляват разходите с 40-70%. Този бърз процес се противопоставя на крос-бордовите плащания в традиционната система, които отнемат три до пет дни, за да се уреждат“, както посочи банката.

Какво означава това за XRP?

Природното приемане на xRapid от финансовата институция и намерението й да използва XRP като “мостов актив” представлява значителна стъпка напред за криптовалутата. Ripple от години активно рекламира мащабируемостта, скоростта и ниските разходи на XRP пред глобалните финансови институции. С присъединяването на централната банка на Мексико, XRP демонстрира своята универсалност извън крос-бордовите транзакции.

С увеличаването на броя на банките и финансовите институции, които признават потенциала на XRP, криптовалутата се приближава до приемане от широката общественост. Ако такива развития продължат без значителни регулаторни пречки, нарастването на приемането на XRP може да доведе до по-голям интерес от страна на институциите, което потенциално ще оказва съществено влияние върху цената на токена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 евтини криптовалути, на които да обърнете внимание следващата седмица

С наближаването на края на годината някои криптовалути навлизат във фаза на консолидация, докато други представят обещаващи инвестиционни перспективи.

декември 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.