НАЧАЛО Алткойни

Цената на Етериум продължава да расте – ето причините

01.12.2023 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Етериум продължава да расте – ето причините

Днес общността на Етериум е развълнувана, тъй като цената на ETH претърпява значителен скок от над 2%, което кара инвеститорите, ентусиастите и пазарните анализатори да се интересуват от движещите сили зад този внезапен подем.

Този скок в цените на Етериум се дължи на комбинация от фактори, вариращи от основни развития в екосистемата на Етериум до външни влияния, оформящи пейзажа на дигиталната валута.

ETH, класирана като втората по големина криптовалута в света, показа значителни печалби, надхвърляйки границата от $2,100. Тази бича тенденция съвпада с дискусиите, инициирани от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) относно потенциалното одобрение на спот Етериум ETF.

Известният криптоаналитик Майкъл ван де Поуп изрази оптимизъм за бъдещето на Етериум, особено след подаването на документите от страна на Fidelity. Той потвърди убеждението си, че ETH, следвайки траекторията на Биткойн, може да достигне $3,500 през първото тримесечие на 2024 г.

Няколко фактора допринасят за това движение на цените, включително енергичното натрупване от страна на Етериум китовете и значителните обмени на притежания в портфейлите, както сочат данните на веригата.

Данните на Santiment подчертаха бичи модел в най-големите портфейли на Етериум, което означава забележителна промяна.

Борсовите портфейли са достигнали шестмесечно дъно от 8.03 милиона ETH, докато неборсовите портфейли са достигнали исторически връх от 41.03 милиона ETH, което показва нарастващо предпочитание към самостоятелно попечителство сред притежателите.

През ноември цената на ETH се повиши с 13%, изпреварвайки увеличението на Биткойн с 9%. Според мнозина официалното подаване на документи от Blackrock за борсово търгуван фонд (ETF), базиран на ETH, допринесе значително за ръста на алткойна.

Въпреки намаленото внимание към ETF в медиите, данните от веригата разкриват, че волатилността на цената на ETH е надминала тази на Биткойн. Тази закономерност може да привлече краткосрочните трейдъри и суинг трейдърите да обмислят инвестиране в ETH вместо в BTC през декември.

Към момента на писане на статията ETH се оценява на $2,079, придружен от 24-часов търговски обем от $9.9 милиарда. През последния ден се наблюдава увеличение с 2.4%, а през последните 30 дни – с 16.3%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Дойде ли бичият пазар за алткойните?

Индикаторът за определяне на алткойн сезон (Altcoin season indicator) на Glassnode показва положителна инерция от октомври миналата година, като на 4 февруари се наблюдава забележително покачване след кратко прекъсване по време на разпродажбите, свързани с одобрението на Биткойн ETF през януари.

22.02.2024 21:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да се окажат лоша инвестиция според изкуствения интелект на Илон Мъск

Grok, AI модел, разработен от xAI и оглавен от Илон Мъск през 2023 г., набра значителна популярност от създаването си, предлагайки отличителен подход в сравнение с традиционните модели, подобни на GPT.

22.02.2024 16:00 2 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.