НАЧАЛО Други

Цените на златото спадат след изявлението на Фед

23.05.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на златото спадат след изявлението на Фед

Цените на златото се понижиха до едноседмично дъно в четвъртък, отбелязвайки трета поредна сесия на загуби, подхранвана от прибиране на печалби, след като на последното заседание на Федералния резерв се появиха индикации, че лихвените проценти ще останат високи за продължителен период от време.

Спот златото се понижи с 0.6% до $2,368 за тройунция към момента на писане на статията (23 май, 15:30 ч.), като по-рано достигна най-ниската си стойност от 15 май насам – $2,354,79. Въпреки че в понеделник достигна рекордно високо ниво от $2,449.8, оттогава златото отбеляза спад от около $3.5%, въпреки че остава над 21-дневната си пълзяща средна стойност от $2,348.

ANZ подчерта в своя бележка, че последните протоколи на Фед разкриват нежеланието на длъжностните лица да бързат с намаляването на лихвените проценти, като някои се питат дали политиката на по-високи лихви за по-дълъг период е достатъчно рестриктивна.

Тези настроения, съчетани с инвеститорите, които държат почти рекордно дълги нетни позиции в злато, показаха нарастващ скептицизъм по отношение на вероятността от многократно намаляване на лихвените проценти от страна на Фед през 2024 г.

Макар че физическото търсене на злато остава стабилно от 2021 г. насам, от ANZ предупредиха, че високите цени могат да ограничат дискреционните покупки. Цените на златото се повишиха с 14.5% тази година след ралито през март-май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.