НАЧАЛО Други

Цените на петрола се покачват на фона на силното търсене в САЩ

28.05.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петрола се покачват на фона на силното търсене в САЩ

Цените на суровия петрол продължиха да се повишават днес, надграждайки ръста си от понеделник, поради очакванията за повишено търсене на горива в Съединените щати вследствие на значителното увеличение на броя на пътуванията със самолет.

По време на сутрешната азиатска търговия цената на суровия петрол тип „Брент“ надхвърли $83 за барел, а цената на „West Texas Intermediate“ се доближи до $79 за барел. Стоковият анализатор на UBS Джовани Стауново подчерта, че „данните за мобилността в реално време показват, че ръстът на търсенето на петрол все още е като цяло здравословен“.

Това разминаване с предположенията на анализаторите и търговците, основани предимно на лихвените проценти и очакваното им въздействие върху потреблението на суровини, подчертава значението на данните за търсенето в реални условия. Лихвените проценти, които по-рано се посочваха като ключов фактор за негативните прогнози за търсенето на петрол, сега изглежда играят по-малка роля.

Анализаторите на Rakuten Securities очакват настоящото рали да се запази през цялата седмица, като се позовават на продължаващото намаляване на производството от страна на ОПЕК+ и на потенциала за корекции на лихвените проценти в САЩ, въпреки ограничените индикации за незабавни действия.

Геополитическото напрежение също неочаквано подкрепи цените през тази седмица. Съобщенията за сблъсъци между египетски и израелски сили на контролно-пропускателния пункт Рафах в Ивицата Газа породиха опасения за ескалиране на конфликта в Близкия изток, което увеличи чувствителността на цените на петрола.

Удължаването на съкращенията на ОПЕК+ изглежда неизбежно, тъй като всяко отклонение може да подкопае референтните нива, считани за приемливи от членовете на картела. През следващите седмици търговците ще следят внимателно и тенденциите в сезона на шофиране, особено в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.