Home

Цените на петрола спадат след достигането на двумесечен връх

25.06.2024 20:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петрола спадат след достигането на двумесечен връх

Цените на петрола се понижиха, тъй като по-силният долар и техническите слабости засенчиха нарастващите геополитически рискове.

Цената на “West Texas Intermediate (WTI)” се задържа над $81 на 25 юни (19:15 ч. българско време), докато петролът сорт “Brent” остана малко под $84.5, след като в понеделник достигна най-високото си ниво от края на април. Отскокът на долара направи суровините, оценявани в тази валута, по-малко привлекателни, а фючърсите върху сорта Brent наближиха територията на свръхпокупка.

Въпреки това цените на суровия петрол запазиха месечните си печалби на фона на глобалните сътресения. Освен това хутите засилиха нападенията срещу кораби край Йемен, а Русия обвини САЩ и Украйна за ракетния удар по Крим, заплашвайки с ответни мерки.

Спредът за незабавна доставка на WTI отслабна напоследък, като от $1.15 през миналата седмица спадна до 76 цента в обратна посока. Имплицитната волатилност на сорта Brent леко се повиши поради геополитическите рискове, включително предстоящите избори в Иран, но остава близо до шестгодишно дъно.

Анализаторите на JPMorgan Chase & Co. прогнозираха, че през третото тримесечие средната цена на сорта Brent ще бъде $84 за барел, а през август или септември ще достигне $90, което се дължи на очакваното глобално търсене, изпреварващо предлагането. Анализаторите на Macquarie повишиха прогнозата си за третото тримесечие на Brent от $83 на $86 за барел, очаквайки повишено търсене.

Тази седмица търговците внимателно следят инфлацията и други икономически показатели, за да получат представа за бъдещите насоки на паричната политика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.