НАЧАЛО Алткойни

Цените на два алткойна скочиха значително след новината за новия проект на OpenAI

18.02.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на два алткойна скочиха значително след новината за новия проект на OpenAI

Два алткойна с фокус върху изкуствения интелект (AI) отбелязват значителен ръст след обявяването на нов проект за преобразуване на текст във видео от OpenAI.

OpenAI, известна компания в областта на AI, представи Sora – новаторски модел, способен да генерира видеоклипове въз основа на текстови входни данни.

Sora може да се похвали със способността си да създава подробни видеоклипове с дължина до 60 секунди, включващи сложни сцени, динамични движения на камерата и герои, изпълнени с емоции.

Освен това Sora е оборудвана да трансформира неподвижни изображения във видеоклипове, както е посочено на официалния уебсайт на OpenAI.

Въвеждането на Sora катализира рязко покачване на стойността на два дигитални актива, ориентирани към изкуствения интелект: Livepeer (LPT), децентрализирана мрежа за видео стрийминг, и SingularityNET (AGIX), базиран на блокчейн пазар за AI услуги.

На 15 февруари LPT достигна най-ниската си стойност от $7.96, за да се изстреля до $14.64 в рамките на един ден – поразително увеличение от 83.9%. По подобен начин AGIX се покачи от $0.318 до връх от $0.418 през същия период, отбелязвайки забележителна печалба от 31.4%.

Въпреки че оттогава и двата актива леко се отдръпнаха, в момента те се търгуват съответно на $14.32 и $0.384.

Във връзка с това Livepeer разкри плановете си да интегрира технологията за преобразуване на текст във видео в своята мрежа като част от инициативата си AI Video през следващите месеци.

Този ход има за цел да демократизира достъпа до възможностите за генериране на видео, като ги направи достъпни както за разработчици, така и за създатели на съдържание и потребители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.