НАЧАЛО Други

Цената на руския флагмански петрол спадна до $60, доближавайки се до тавана на Г-7

ноември 14, 2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на руския флагмански петрол спадна до $60, доближавайки се до тавана на Г-7

Спадът в цените на петрола доведе до понижаване на стойността на основния руски сорт суров петрол "Urals" до $60.

Неотдавна суровият петрол Urals беше оценен на $66.19 в пристанището Приморск на Балтийско море, както съобщиха от Argus Media Ltd. Това е най-ниската точка от 25 юли насам, само няколко дни след като сортът надхвърли ценовия таван на Групата на седемте (Г7) от $60. Понижението на фючърсите на суров петрол тип “Brent” през последните седмици се дължи на опасенията, свързани със световното потребление.

От втората половина на предходната година САЩ и държавите от Групата на седемте наложиха ограничение на цената на руския износ на суров петрол. Това ограничение забранява достъпа до услуги като транспорт и застраховка, ако даден товар се търгува на цена над $60. Политиката бе подложена на критика през лятото, когато за първи път целият руски суров петрол бе оценен от Argus над посоченото ниво.

През последните седмици както Обединеното кралство, така и Съединените щати започнаха някои от първоначалните си действия по прилагане на тази политика. САЩ наложиха санкции на два кораба, единият от които беше собственост на турска компания, за транспортиране на товари над горната граница, докато са използвали западни услуги.

Миналата седмица Обединеното кралство наложи санкции на Paramount Energy & Commodities DMCC за подпомагане на Русия в заобикалянето на ценовия таван.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.