НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Цената на Polygon (MATIC) достигна нов рекорд

МАЙ. 14, 2021 22:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Цената на Polygon (MATIC) достигна нов рекорд

Цената на Polygon (MATIC) достигна нов рекорд за всички времена над $1,5, след като мрежата интегрира множество популярни проекти за децентрализирано финансиране (DeFi) и броят на транзакциите, които обработва на ден, скочи рязко.

Според данни от мрежов изследовател на MATIC, Polygon вече е обработил над 62,4 милиона транзакции и има близо 700,000 адреса на портфейли.


На ден мрежата обработва 3,3 милиона транзакции, всяка от които струва по-малко от цент.


За разлика от това, разходите за транзакции в Етериум блокчейна достигнаха нов рекорд тази седмица - средно над $64, преди да спаднат до $31.75 към момента на публикуване на статита. Мрежата на криптовалутата е претоварена през последните няколко месеца, тъй като нарастващото пространство за децентрализирано финансиране и меме токени увеличават търсенето.


Polygon има за цел да осигури по-бързи и по-евтини транзакции на Етериум, използвайки странични вериги от втори слой. Потребителите могат да депозират ETH в свързващ смарт договор на Polygon и да си взаимодействат в рамките на веригата Polygon с тях, за да ги изтеглят по-късно в основната мрежа на Етериум.


Търсенето на решение за мащабиране от втори слой е нараснало толкова много, че MATIC вече скочи с над 270% през последните 30 дни и с над 7,000% през последните 12 месеца. В момента MATIC се търгува на около $1,36.


Днешното обявление за листинга на MATIC на борсата Kraken от 17-ти май също е дало възходяща инерция на криптовалутата. През последните няколко седмици мрежата Polygon интегрира няколко големи DeFi платформи, включително Aave, Curve, SushiSwap, 1inch и други. При тези интеграции транзакциите в мрежата експлодираха, тъй като се улеснява използването на DeFi платформи, които са базирани на Етериум.


Polygon има свой собствен консенсусен алгоритъм за доказателство за залог и притежателите на MATIC могат да залагат средствата си, за да печелят награди. Мрежата е насочена и към устойчивост в NFT пространството чрез сътрудничество с Cent, платформа, която токенизира туитовете.


В мрежата на Polygon SushiSwap вече надхвърли $500 милиона в обща заключена стойност, според неотдавнашен туит.


Цената на MATIC продължи да расте дори когато по-широкият пазар на криптовалути претърпя сериозна корекция тази седмица, след като главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск публикува съобщение, разкриващо, че производителят на електрически автомобили вече няма да приема плащания с Биткойн поради опасения за околната среда, които са без базисни. Реалната причина за обявлението му е вероятно да е навлизането на Tesla на пазара на кредити на възобновяеми горива, както отрази Reuters на 12-ти май в екслузивна статия.  


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Етериум до $25,000 - анализатор споделя прогнозата си

В ново видео Армстронг излага бичи сценарии за ETH, заявявайки, че има гориво за да изпревари Биткойн, преди настоящият бичи пазар да приключи. [Видяхме] невероятен възход за Етериум тази година....
ЮНИ. 12, 2021 19:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тези малки криптовалути са на път към 100x растеж, според Ларк Дейвис (видео)

В ново видео Дейвис подчертава, че Polkadot и Kusama (KSM), тестовата мрежа за Polkadot, пускат своите паравериги.Параверигите и на двете платформи са форма на персонализиран блокчейн, който е специфи...
ЮНИ. 12, 2021 14:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$4 милиона печалба от Dogecoin: Основателят на Етериум говори за инвестицията си

Виталик разкри, че е направил повече от $4 милиона от инвестиция в Dogecoin. Всичко това през 2016 г. И разбира се, Илон Мъск се съгласява с някои от неговите коментари.Всъщност, въпреки че беше впеча...
ЮНИ. 12, 2021 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на министър-председателят на Канада раздава безплатен Dogecoin (DOGE)

За всеки, който не следи отблизо крипто пространството: шеговитата криптовалута, създадена през 2013 г. като конкурент на Биткойн, сега се превърна в шестия най-голям дигитален актив по пазарна капита...
ЮНИ. 11, 2021 17:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света