НАЧАЛО Алткойни

Цената на криптовалута се срина с над 40% след пускането ѝ на пазара

30.04.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на криптовалута се срина с над 40% след пускането ѝ на пазара

Цената на криптовалутата Safe (SAFE) се срина с 42%, като спадна от $3.26 в деня на отключването до $1.85 на 30 април.

Договорът за Safe токените бе отключен на 23 април, позволявайки на притежателите да прехвърлят своите токени след двугодишния период на заключване, иницииран от децентрализираната автономна организация (DAO) на проекта през 2022 г.

Решението да се даде възможност за прехвърляне на токени последва гласуване от SafeDAO по предложение за прехвърляне на токени, като 99.1% от участниците гласуваха за ратифициране на предложението.

Говорител на Safe информира, че DAO е избрала да забави пускането на токени, за да “улесни прогресивната децентрализация“. DAO си сътрудничи по пътна карта, обхващаща различни области, като например процесите на управление и разпределението на ресурсите, като гарантира, че тези области са узрели преди отключването на токените.

Той отбеляза, че предложението за прехвърляне на токени е било формулирано едва след постигането на основните етапи, набелязани от DAO.:

Отключването на токена SAFE повишава функционалността на екосистемата Safe, стимулирайки движението за подобрено потребителско изживяване чрез смарт сметки. Този етап бележи началото на нов период в усилията за опростяване и демократизиране на дигиталната собственост.

Въпреки липсата на възможност за прехвърляне на токени и предизвикателствата, породени от крипто зимата, екипът на Safe отчете 22-кратно увеличение на потребителската си база.Също така се спомена, че екипът е осигурил активи на стойност $100 милиарда и е станал свидетел на създаването на 7.5 милиона сметки.

Въпреки съществения ръст, който преживя екосистемата, цената на токена обаче отбеляза спад след решението на DAO да даде възможност за прехвърляне на токена, като към момента на писане на статията се търгува за $1.85.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

Pepe може да продължи възхода, задминавайки топ криптовалути като Polygon

След забележителното увеличение от 136% през май цената на PEPE се стабилизира на приблизително $0.00001513.

29.05.2024 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на ApeCoin (APE) през следващите 6 години

ApeCoin (APE) е ERC-20 токен, който служи като управляващ токен за ApeCoin DAO. Той е свързан с Yuga Labs, компанията, отговорна за метавселената Otherside, както и с NFT колекциите Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

29.05.2024 9:30 3 мин. четене

Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

Turbo, меме криптовалута, генерирана от изкуствен интелект, поскъпна с впечатляващите 1460% през последния месец, надминавайки пазарна капитализация от $540 милиона.

29.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.