НАЧАЛО Алткойни

Цената на Етериум спадна до $2,200 – ето защо

11.12.2023 14:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Етериум спадна до $2,200 – ето защо

Неотдавнашният спад в цената на Етериум, наблюдаван по време на светкавичния срив по-рано през деня, отбеляза значителни загуби, тъй като тя падна под границата от $2,200 - ниво, което не е било достигано през последната седмица.

Впоследствие цената продължи да се колебае около тази точка, предизвиквайки спекулации относно основните причини за тази внезапна промяна.

Един от важните фактори, допринесли за срива, изглежда е значителната дейност по продажба, инициирана от основните притежатели на алткойна. Скокът в стойността на Етериум по-рано през месеца доведе до значителни печалби за много инвеститори. Предвиждайки потенциален спад на цялостния пазар на криптовалути, тези инвеститори се опитаха да подсигурят печалбите си, допринасяйки за натиска за понижаване на цената на Етериум.

Прозренията, споделени от крипто аналитика Али Мартинез, подчертаха дейностите по продажба на тези значими притежатели, които започнаха, когато Етериум надхвърли прага от $2,300. Tенденцията на постепенни продажби беше в ход от известно време, като постепенно оказваше влияние върху пазарната цена.

Забележително е, че притежателите с над 10,000 ETH в портфейлите си чувствително намалиха дяловете си към края на ноември, което кулминира в значително намаление на балансите им към декември, което означава обширни разпродажби сред тези големи притежатели.

Нещо повече, по-широкият контекст на макроикономическа несигурност също изигра роля за изостряне на срива на крипто пазара, който доведе до спад на Етериум до $2,155 по данни на TradingView. Очакването около ключови икономически показатели, като публикуването на данните за индекса на потребителските цени и инфлацията за ноември, наред с предстоящото решение и изявление на Федералния резерв, допринесе за нестабилността на пазара.

В отговор на тези предстоящи изявления инвеститорите проявиха склонност да подсигурят позициите си, което допълнително допринесе за колебанията на пазара.

Въпреки този спад, Етериум показа признаци на потенциално възстановяване, демонстрирайки подновен бичи импулс. Възстановявайки се от неотдавнашното си дъно от $2,150, Етериум се върна над границата от $2,200, намирайки значителна подкрепа сред бичите инвеститори.

Ако Етериум продължи възходящата си траектория, токенът потенциално би могъл да си възвърне нивото от $2,300 в рамките на деня, тъй като към момента на писане на статията, алткойнът изтри дневните загуби и се търгува за $2,240.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Как крипто инвеститор превърна $50 в над $10,000 за 2 часа

Търговец на криптовалути успешно превърна скромната сума от $50 във впечатляващите приблизително $10,900 само за два часа, като се включи в спекулативна търговия с наскоро емитиран токен.

23.02.2024 9:30 2 мин. четене

Цената на Polygon може да се изстреля с почти 100% при едно условие

В неотдавнашен анализ на виден крипто експерт, известен като Али Мартинез, бяха направени наблюдения по отношение на MATIC, основния токен, свързан с мрежата Polygon.

23.02.2024 7:30 2 мин. четене

Меме криптовалута скочи със 7,500% за няколко месеца – цената може да продължи нагоре

Известен анализатор и търговец на криптовалути с псевдоним Bluntz сподели оптимистични възгледи за меме криптовалута в рамките на екосистемата Solana (SOL).

23.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.