НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн може да се срине до под $52,000 ако не успее да пробие това ниво

13.05.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн може да се срине до под $52,000 ако не успее да пробие това ниво

Най-голямата криптовалута в света, Биткойн, продължава да е подложена на низходящ натиск, тъй като цената ѝ се бори да преодолее нивата на съпротива от $64,000.

Към момента на писане на статията BTC се търгува на цена от $62,700 с пазарна капитализация от $1.2 трилиона.

Крипто анализаторът Али Мартинез очерта два потенциални сценария за траекторията на цената на Биткойн.

Той предполага, че ако BTC успее да си възвърне $64,290 като ниво на подкрепа, това може да е сигнал за бичо движение към $76,610. Неуспехът да се преодолее този ключов праг обаче може да доведе до връщане на BTC към подкрепата на ниво $51,970.

Този анализ подчерта значението на $64,290 като ключово ниво за краткосрочното ценово действие на BTC, което индикира период на значителна консолидация за криптовалутата. Вследствие на това през следващите седмици може да се очаква повишена волатилност.

Друг анализатор на крипто пазара, Майкъл ван де Поуп, споделя подобни чувства, заявявайки, че Биткойн се намира в критичен момент, като съдбата му зависи от определени ценови точки.

Неуспехът да се задържи над $60,000 може да доведе до окончателно низходящо движение към диапазона от $52,000 до $55,000. Обратно, пробив над $63,000 би могъл да сигнализира за възстановяване, което потенциално да насочи BTC към $70,000 – $72,000.

Активността на веригата достига исторически ниски нива

Данните на Santiment разкриват значителен спад в активността на Биткойн във веригата, като транзакциите достигат исторически минимум. Анализът сочи, че през последните два месеца след достигането на историческия връх на Биткойн трейдърите значително са намалили транзакционната си активност.

Това понижение на активността във веригата обаче не означава непременно предстоящ спад в цената на водещата криптовалута. Вместо това то показва засилен страх и нерешителност сред пазарните участници според Santiment.

Положително е, че дългосрочните притежатели на Биткойн твърдо държат на токените си. Бинарният индикатор за разходите на дългосрочните притежатели сочи забележителна промяна в поведението на дългосрочните притежатели (LTH) на Биткойн. Въпреки че LTH продадоха приблизително 1.3 милиона BTC, когато цената се покачи над $73,000, настоящите тенденции показват, че те са преустановили продажбата на притежаваните от тях BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.