Home

Цената на Биткойн може да се срине до $63,000 – ето защо

18.06.2024 7:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн може да се срине до $63,000 – ето защо

Сферата на криптовалутите е доста волатилна, а Биткойн продължава да е в низходяща тенденция, колебаеща се около нивото от $66,000.

Според информация, публикувана от CryptoQuant, притокът на BTC към борсите се е увеличил, което се дължи на ръст в разходите за Биткойн.

Информацията от CryptoQuant показва, че разходите за BTC са се увеличили значително при портфейлите, държани между 1-3 месеца, в сравнение с тези, които се държат между 3-6 и 6-12 месеца. Близо 40% от токените, изпратени на борсите през уикенда, са от портфейли в диапазона 3-6 месеца, докато други 20% се падат на тези, идващи от портфейлите в диапазона 6-12 месеца, а останалите са смесени.

Очаква се това да увеличи натиска от продажби на борсите. По този начин анализаторите предполагат, че това може да доведе до рязко покачване на цените на BTC в краткосрочен план, последвано от евентуален спад, който може да доведе до срив на пазара.

Известният крипто анализатор Майкъл ван де Пoуп отбеляза, че от доста време насам цената на Биткойн остава в тесен диапазон от $57,000 – $73,000. Той смята, че през тази седмица BTC ще потъне още, но очаква подкрепа около нивата $63,000 – $64,500.

Тук се наблюдава бича дивергенция, докато цената се бори да пробие над $66,000. Биковете трябва да си възвърнат контрола и да избутат цените в този диапазон, за да се възобнови положителната тенденция.

Мартинез подчерта, че на Binance съществува голям риск от ликвидация, ако Биткойн достигне $67,450. По негова оценка при такова събитие могат да бъдат ликвидирани позиции на стойност около $19.50 милиона, като по този начин се подчерта високата волатилност на криптовалутите.

Движенията на цената на Биткойн зависят от баланса между активността на китовете и натиска на продажбите, които стават все по-очевидни. Близкото бъдеще на BTC остава несигурно поради увеличените разходи от страна на средносрочните притежатели, както и потенциалните ликвидации, което прави важно за инвеститорите и анализаторите да наблюдават внимателно краткосрочните му движения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.