НАЧАЛО Алткойни

Цената на Axie Infinity (AXS) надолу с 30% за седмица

май 3, 2022 21:23 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Axie Infinity (AXS) надолу с 30% за седмица

Цената на AXS токена на P2E играта Axie Infinity, спадна с близо 30% през последните седем дни.

Токенът за управление на Axie Infinity сега се търгува на цена от $30.39, според CoinMarketCap. Само миналия месец AXS струваше малко под $75 за токен. Потребителите, които притежават този токен, могат да участват в различни предложения, като например как да се изразходва хазната на платформата и механики в самата играта.

Миналия ноември AXS достигна връх за всички времена от $165.37. Днешните цени показват спад от над 81% от тогава.

AXS е един от двата токена в подобната на Pokemon игра Axie Infinity.

Заедно с този токен, потребителите могат също да закупят NFT, представляващи Axies (аксита), същества, които използвате за дуел срещу противници; победителите печелят Smooth Love Potion (SLP), които или се продават за друга валута, или се унищожават, за да „чифтосат“ акситата и да се създадат още. 

Освен това потребителите могат да харчат пари за дигитални парцели във вселената на Axie, представени като NFT.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Биткойн е ‘ликвидна алтернатива на парите’, твърди Илон Мъск

Въпреки че Axie Infinity беше един от най-добре представящите се крипто проекти за 2021 г., оттогава платформата изпадна в трудни времена.

Причините са безброй, но могат да бъдат свързани с неуспешен ‘токеномичен’ дизайн и скорошното хакване на стойност $622 милиона на страничната верига на Axie Infinity – Ronin.

Спад на потребителите

Според данни, извлечени от DappRadar, броят на потребителите на платформата е достигнал връх около 63,000. Днес тази цифра е едва 12,200.

Както показва графиката по-горе, през февруари имаше особено рязък спад.

Тази тенденция вероятно се дължи на нов икономически модел, който екипът на Sky Mavis, групата изграждаща Axie Infinity, прилага по това време. Това доведе до момент, в който играта даде много по-малко SLP токени като награди, за да се регулира инфлацията на актива.

Всъщност голяма част от играта е изградена около силно инфлационна икономика.

Самите аксита могат да се създават без ограничения и преди февруарската актуализация имаше много повече създадени SLP, отколкото унищожени. Без устойчив растеж, който да съответства на това споразумение, е трудно да се види как играта би могла да се поддържа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ветеран трейдър предвижда значителна корекция за Биткойн

Бързата странична верига на играта Ronin беше хакната за $622 милиона в края на март. Въпреки че оттогава някои от тези средства са възстановени и има планове за възстановяване на разходите на засегнатите потребители, експлойтът остави сериозен белег върху Axie Infinity.

Все пак, ценовото движение тази седмица показва, че потребителите се страхуват да се върнат обратно в света на Axie Infinity.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Токенът на Twitter бота $JIM скочи с над 100% за 24 часа, Wall Street Memes ще го последва?

В инвеститорския свят се появи нов участник- $JIM (и той не е Джим Кери). Този токен, създаден от Twitter бота Jim, привлече вниманието на инвеститорите с невероятния си ръст от 106.85% в рамките на последните 24 часа.

юни 8, 2023 21:35 4 мин. четене

Пазарите са бичи настроени след сделката за тавана на дълга на САЩ, намерете най-добрите сделки с тази AI криптовалута

Неотдавнашното обявяване на предварителна сделка между Белия дом и Камарата на представителите на републиканците за повишаване на тавана на дълга на Съединените щати предизвика бичите настроения обратно на пазара. 

юни 8, 2023 21:25 5 мин. четене

Докато цените на криптовалутите се сриват, Collateral Network (COLT) отбелязва 40% скок

Въпреки цялостния спад в цените на криптовалутите, Collateral Network (COLT) се противопостави на тенденцията, като отбеляза забележителен 40% скок в стойността.

юни 8, 2023 21:10 3 мин. четене

9 най-добри безплатни сайтове за облачен майнинг на криптовалута – Дневен пасивен доход

Перспективата за добив на монети в замяна на пасивен доход привлича много участници от крипто пазара. В традиционния смисъл на думата добив обаче е необходимо скъпо оборудване и много енергия. Затова сега хората все по-често преминават към облачен майнинг.

юни 8, 2023 19:30 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.