НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн сочи към спад на фондовия пазар според анализатор на Bloomberg

септември 7, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн сочи към спад на фондовия пазар според анализатор на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун предполага, че неотдавнашното движение на цената на Биткойн е сигнал за потенциални икономически сътресения.

Макглоун, обръщайки се към своите последователи в социалната медийна платформа X, посочи, че Биткойн (BTC) показва меча дивергенция спрямо борсовия индекс Nasdaq 100, което може да е показателно за предстояща рецесия.

Дали един от най-добре представящите се активи в историята ни казва нещо? През третото тримесечие до 1 септември Биткойн е спаднал с около 15%, докато борсовият индекс Nasdaq 100 е отбелязал ръст от 2%.

Отслабващото представяне на флагманската криптовалута може да послужи като предвестник на редовен спад на фондовия пазар по време на рецесия или просто на изоставане. Склонността ми клони към първото, особено като се има предвид колко напреднаха рисковите активи след финансовата криза и факторите, които ги изтласкаха до сегашните им нива – а именно много ниските лихвени проценти.

Той изтъкна факта, че фючърсният лихвен процент по федералните фондове, който отразява нагласите на инвеститорите относно официалния лихвен процент по федералните фондове при изтичането на договора, предполага, че на хоризонта се очертава по-нататъшно повишаване на лихвените проценти от страна на Фед.

Макглоун предположи, че ако Биткойн успее да си възвърне ценовото ниво от $31,000, това би означавало бичи обрат. Въпреки това той очаква, че BTC ще продължи да се понижава поради продължаващата политика на затягане от страна на Фед и повечето централни банки.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $25,746, което отразява спад от 0.1% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.