НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

Биткойн, най-известната криптовалута, се оценяваше на около 34,000 австралийски долара (малко над 23,000 щатски долара) на австралийското подраздеелние на Binance, докато на австралийската борса за криптовалути BTC Markets достигна около 43,000 австралийски долара. На други борси като Bitstamp Биткойн се котираше на около 27,790 щатски долара извън Австралия.

Binance обясни разминаването в цените с изтеглянето на AUD авоари от австралийските потребители след прекратяването на услугите за включване на фиат от страна на банковия партньор на техния платежен процесор.

Намалената ликвидност на AUD двойките се отрази на ценообразуването им, което доведе до изваждането от списъка на останалите AUD двойки, което съвпадна със закриването на услугите за изтегляне на фиат от пазара.

Неотдавна Binance обяви, че някои клиенти в Австралия няма да могат да депозират или теглят пари поради прекратяване на услугите на доставчик на услуги от трета страна. През април Binance реши да закрие австралийския си бизнес с деривати, след като се отказа от лиценза си за финансови услуги на фона на регулаторни разследвания на операциите ѝ.

Binance, която отговаря за до 70% от световната търговия с криптовалути, се сблъска с правни предизвикателства и регулаторни проверки в световен мащаб. Първоначално оперирайки ексклузивно в криптосферата, компанията успя да заобиколи традиционната банкова система.

Въпреки това, с разширяването на клиентската база и работната сила, търсенето на конвенционални банкови сметки нарасна. Binance използваше Silvergate Bank, която се срина през март, а също така беше клиент на Signature Bank – банка, която е приятелски настроена към крипто, но попадна под контрола на главния финансов регулатор на Ню Йорк.

Придобиването на банкови сметки за по-малките си подразделения се оказа предизвикателство за Binance, тъй като повечето големи банки отказаха поради опасения за съответствие с изискванията по отношение на източника на средства от крипто фирми.

Източник: Reuters

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.