НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн може да направи корекция, както през 2019 г. според анализатор

май 31, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн може да направи корекция, както през 2019 г. според анализатор

Популярният крипто анализатор Бенджамин Коуен направи предпазливо изявление относно текущата ценова формация на Биткойн (BTC), като предположи, че има сходства с предишен случай през 2019 г., който доведе до корекция на пазара.

В неотдавнашна стратегическа сесия Коуен обсъди потенциалното влияние на 100-дневната проста пълзяща средна (SMA) върху траекторията на Биткойн.

Той посочва, че през 2019 г. BTC преживя спад под 100-дневната SMA, когато не успя да запази подкрепата при първоначалния контакт. Сега, когато Биткойн отново почива върху 100-дневната SMA след продължителен период, Коуен спекулира, че може да се развие подобна ситуация.

Предвид тази перспектива анализаторът разсъждава върху възможността Биткойн да се върне към нива под 100-дневната SMA в близко бъдеще, като по този начин оценява устойчивостта на това движение и потенциалната му прилика с корекцията от 2019 г.

Освен това Коуен предполага, че наблюдението на 20-дневната SMA може да предложи прозрения за това дали през 2023 г. ще се наблюдава пазарна корекция, подобна на тази през 2019 г.

През 2019 г. той отбелязва, че Биткойн за момент се покачи над 20-дневната SMA, след като падна под 100-дневната SMA, само за да се понижи впоследствие отново. Понастоящем Биткойн отново се е покачил над 20-дневната SMA, което повдига въпроса за бъдещата му траектория.

Коуен освен това подчертава една интригуваща точка на сравнение между тези периоди: пресичането на 20-дневната SMA под 100-дневната SMA. Докато това пресичане се случи по време на ралито през 2019 г. и последвалия спад, то не се материализира през 2020 г., нито пък се е появило през 2023 г. досега. Той продължава да не е сигурен относно вероятността подобно пресичане да се случи през настоящата година.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $27,700 и има обем на търговия от близо $13.5 милиарда през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.