НАЧАЛО Биткойн

Celsius изпраща $500 милиона в WBTC на FTX, след като изплати дълга си

юли 8, 2022 12:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius изпраща $500 милиона в WBTC на FTX, след като изплати дълга си

Kрипто заемодателят Celsius депозира $500 милиона в wrapped Bitcoin (WBTC), деривативен продукт на Биткойн на Етериум блокчейна, на крипто борсата FTX.

Това се случи само няколко часа след като Celsius изплати дълга си към децентрализирания протокол за кредитиране Maker и си възстанови $450 милиона от обезпечението в WBTC.


Данните за блокчейн транзакциите, споделени от фирмата Nansen, показват, че портфейл, свързан със Celsius, е изпратил 24,463 WBTC на FTX на различни етапи.Както от CryptoDnes по-рано отразихме, Celsius е възстановила 21,962 wrapped Bitcoin (WBTC), след като е изплатила изцяло дълга си към Maker. 


Анализатори предполагат, че тези действия биха могли да увеличат натиска от страна на продавачите върху активите, които са били използвани като обезпечение, включително WBTC, които са били най-голямото притежание на фирмата, заложено срещу нейните заеми.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бивш регулатор на Фед призова за пълна забрана на Биткойн

От юни Celsius спря тегленията и всички преводи на потребители, като се позова на „екстремни пазарни условия„, което доведе до опасения, че кредиторът може да изпадне в несъстоятелност. 

Фирмата нае и консултанти по преструктуриране, а регулаторите започнаха и разследвания на дейността на крипто заемодателя в няколко американски щата. Компанията обяви, че се консултира с експерти, за да “съхрани и предпази активите”.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, предупреди, че предстоят тежки икономически обстоятелства.

януари 30, 2023 7:06 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене