НАЧАЛО Биткойн

Celsius изпраща $500 милиона в WBTC на FTX, след като изплати дълга си

юли 8, 2022 12:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius изпраща $500 милиона в WBTC на FTX, след като изплати дълга си

Kрипто заемодателят Celsius депозира $500 милиона в wrapped Bitcoin (WBTC), деривативен продукт на Биткойн на Етериум блокчейна, на крипто борсата FTX.

Това се случи само няколко часа след като Celsius изплати дълга си към децентрализирания протокол за кредитиране Maker и си възстанови $450 милиона от обезпечението в WBTC.


Данните за блокчейн транзакциите, споделени от фирмата Nansen, показват, че портфейл, свързан със Celsius, е изпратил 24,463 WBTC на FTX на различни етапи.Както от CryptoDnes по-рано отразихме, Celsius е възстановила 21,962 wrapped Bitcoin (WBTC), след като е изплатила изцяло дълга си към Maker. 


Анализатори предполагат, че тези действия биха могли да увеличат натиска от страна на продавачите върху активите, които са били използвани като обезпечение, включително WBTC, които са били най-голямото притежание на фирмата, заложено срещу нейните заеми.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бивш регулатор на Фед призова за пълна забрана на Биткойн

От юни Celsius спря тегленията и всички преводи на потребители, като се позова на „екстремни пазарни условия„, което доведе до опасения, че кредиторът може да изпадне в несъстоятелност. 

Фирмата нае и консултанти по преструктуриране, а регулаторите започнаха и разследвания на дейността на крипто заемодателя в няколко американски щата. Компанията обяви, че се консултира с експерти, за да “съхрани и предпази активите”.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза

Крипто стратегът, който прогнозира мечия пазар през 2018 г., твърди, че двата най-големи криптоактива се подготвят за периоди на възход.

декември 1, 2022 7:27 1 мин. четене

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

декември 1, 2022 6:09 1 мин. четене