НАЧАЛО Други

Carrefour искат да приложат блокчейн технология

МАР. 5, 2019 19:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Carrefour искат да приложат блокчейн технология

Френският гигант Carrefour продължава развитието на блокчейн, като прилага технологията за проследяване на млякото, според съобщение за пресата, публикувано на 1-ви март.


От март, гигантът на дребно постепенно пуска на пазара новия си продукт, който се базира на блокчейн, Carrefour Quality Line (CQL), пълномаслено мляко, което е микро филтрирано. CQL се рекламира, за да гарантира на потребителите пълна проследимост на продукта по цялата верига на доставки - от земеделските производители до рафтовете на магазините.

С CQL, потребителите ще могат да виждат GPS координатите на земеделските производители, чието мляко е било събирано, да получат информация за това кога е било събрано и опаковано, както и за различните заинтересовани страни, участващи в продуктовата линия.

Новият продукт на Carrefour е последвал редица предишни блокчейн реализации от един от главните световни търговци на храни. През ноември 2018 г., Carrefour стартира решение за проследяване на храните, на базата на Hyperledger, за проследяване на пилета от свободен произход с търговско наименование „Calidad y Origen“ в Испания.

Преди това, гигантът за търговия на дребно се присъедини към мрежата за проследяване на храни, включена в IBM, наречена Foot Trust, след големите производители на храни като Nestle, Dole Food, Golden State Foods и други.

В края на 2018 г., друга френска група за търговия на дребно, Auchan, разшири решението на Food-Group на TE-FOOD за още пет страни след 18-месечен тест на блокчейн инструмента на TE-FOOD във Виетнам. Продуктът, който позволява система за наблюдение на дребно за проследяване на избрани категории продукти, се предлага във Франция, Италия, Испания, Португалия и Сенегал.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света