НАЧАЛО Алткойни

Cardano с поредното важно постижение преди хард форка

юни 27, 2022 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano с поредното важно постижение преди хард форка

Екипът за разработване на Cardano, Input-Output Global (IOG), потвърди в доклад от събота, че последният нод, необходим за стартирането на хард форка Vasil - нод 1.35.0, е бил успешно пуснат.

Днес имаме удоволствието да съобщим, че екипът на IOG успешно маркира и пусна нод на Cardano 1.35.0, за който можем да потвърдим, че ще бъде последният кандидат за пускането на основната мрежа Vasil„, се казва в доклада на екипа.

Екипът отбеляза, че пускането на нода го доближава значително до дългоочакваното обновяване на Cardano. Според екипа нодовете са готови, а следващата стъпка е да се подготви пускането на хард форка Vasil в тестовата мрежа на Cardano.

От IOG казват, че в момента, в който 75% от операторите на пулове за стейкинг в тестовата мрежа се обновят, екипът ще представи предложение за обновяване на тестовата мрежа. Освен това IOG казва, че общността трябва да очаква повече информация за развитието на ситуацията тази седмица.

Хард форкът Vasil остава едно от най-очакваните обновявания на Cardano. Очаква се то да въведе блокчейна в етап на повишена мащабируемост и оперативна съвместимост, известен като фазата Basho в пътната карта на мрежата. Освен това, над 500 dApps в процес на разработка, от които се очаква да повишат TVL и стойността на ADA, очакват стартирането на хард форка.

Макар че обновяването беше предвидено да започне в края на юни, във вторник бе съобщено, че сега то е изместено за края на юли. Екипът разкри в блог публикация, че сложността на актуализацията изисква допълнително внимание и поради това не трябва да се бърза.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Европейският съюз завършва важен крипто законопроект този месец

В очакване на актуализацията инвеститорите и китовете трупат ADA токени. В резултат на това ADA беше начело на неотдавнашните ралита на криптопазара с подновена вяра във възможността активът да достигне цена от $10.

Към момента на писане на статията дигиталният актив се търгува на цена от $0.5. Той е нараснал с 4.52% през последните 24 часа и с 11.45% през последните седем дни, а пазарната му капитализация е $17.2 милиарда, което е осмата по големина монета на криптопазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

400% ръст в децентрализираните приложения на Polygon тази година

Броят на децентрализираните приложения (dApps) в Polygon, платформата за мащабиране на Етериум, надхвърли 37,000, което представлява 400% увеличение от началото на 2022 г.

август 11, 2022 17:34 1 мин. четене