НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Cardano с поредното постижение

ЮЛИ. 24, 2021 11:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Cardano с поредното постижение

Мрежата Cardano (ADA) ще бъде съвместима с браузъри и мобилни устройства в близко бъдеще.

Това ще стане с ново надграждане, по което работи екипът зад проекта. Надстройката ще позволи стартиране на бекенда на приложението Plutus в Javascript, най-широко използваният език за програмиране в мрежата.


В кратка актуализация, публикувана от създателя на Cardano - Чарлз Хоскинсън, той отбеляза, че мрежата ще добави поддръжка за уеб браузъри и мобилни устройства чрез бекенда на приложението, работещ в JavaScript, което позволява на смарт-договорите на Cardano да бъдат съвместими с уеб браузърите.


Хоскинсън описа това като основна актуализация, която е част от напредъка на мрежата за въвеждане на интелигентни договори и конкуренция с мрежи като Етериум и Binance Smart Chain. 


Той добави, че екипът ще продължи да оптимизира приложението, за да подобри съвместимостта на Plutus смарт договори с уеб браузъри.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ripple и две крипто борси прехвърлят 110 милиона XRP

Екипът зад проекта също се стреми да внедри протокола Mithril, който е от решаващо значение за стартирането на леки клиенти на Cardano. Тези леки клиенти ще позволят на потребителите да проверяват транзакции на устройство, без да изтеглят цялия блокчейн.


Както съобщи CryptoDnes, Input Output Hong Kong (IOHK), обяви стартирането на тестовата мрежа на Alonzo Blue 2.0 миналия месец.


Alonzo Blue е част от поредица ъпгрейди, които ще добавят интелигентни договори към мрежата Cardano и ще позволят на разработчиците да създават децентрализирани приложения върху нея.


Хард форкът Alonzo е част от ерата на мрежата “Goguen”, кръстена на Джоузеф Гоген, американски професор по компютърни науки от Калифорнийския университет и Оксфордския университет. Ерата на Goguen идва след фазата Shelley, в която Cardano се превръща в децентрализиран блокчейн, а членовете на общността стават валидатори.


Alonzo ще се пусне в три фази: Blue, White и Purple. Всеки от тях се отваря повече за обществеността, докато завърши пълната интеграция на надстройката, като процесът отнема 90 дни. Очаква се да бъде завършен до края на август. Той ще включва конвертор, за да позволи на ERC20 токените от блокчейна Етериум да работят на Cardano.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Илон Мъск подкрепя приемането на Dogecoin от AMC

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск подкрепи плана на AMC да приеме меме криптовалутата Dogecoin (DOGE).Изпълнителният директор Адам Арон проведе анкета, за да разбере дали Twitter иска веригат...
СЕП. 22, 2021 08:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн се покачва след листинг на Coinbase

Adventure Gold (AGLD), който е родният крипто актив на Loot Project, който сега е листнат в Coinbase Pro.Проектът пусна незаменими токени “Loot Bag” (NFT), които по същество представляват текстови фай...
СЕП. 21, 2021 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Dogecoin милионерът' загуби половин милион долара

Някои статистики за загуби от DogecoinКонтесото написа в Twitter, че тъй като мнозина го упрекват, че е показал портфолиото си само когато DOGE е нагоре, той е готов да демонстрира и загубите си от кр...
СЕП. 21, 2021 18:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е ценна книга, според известният трейдър Питър Бранд

Като се има предвид това, регулаторната несигурност, свързана с криптовалутата, създадена от Ripple, няма да попречи на търговеца ветеран да я притежава "при правилните обстоятелства".Бранд, дългогоди...
СЕП. 21, 2021 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света