НАЧАЛО Алткойни

Cardano: Наближава старта на стабилната монета Djed

януари 19, 2023 17:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: Наближава старта на стабилната монета Djed

На 14 януари 2023 г. еикъпт зад новата стабилна монета в блокчейна на Cardano публикува в Twitter, че проекта върви по план и трябва да бъде готов този месец. Не бе съобщена обаче конкретна дата.

Djed е алгоритмична стабилна монета, която е подкрепенa от Cardano (ADA). Проекта е разработен от IOG и се захранва от Coti. 

Djed използва формула, подобна на тази на стабилни монети като Frax. Проектът използва обезпечение от ADA и резервна монета, наречена SHEN, изсечена и изгорена, за да запази 1:1 съотношението към щатския долар на Djed.

ADA се изпраща на смарт договора на Djed – в замяна на стабилната монета. Освен това SHEN действа като баланс при колебания в цените на ADA. За разлика от Frax, която е частично обезпечена с USDC и FXS, идеята е Djed да бъде свръхобезпечена с ADA, както бе посочено в блог публикация на Coti.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн до $30,000 – Ще има ли капан по пътя?


Пускането на проекта на пазара има шанс да увеличи общата стойност, заключена в екосистемата на Cardano, което според някои може да се отрази на цената на ADA.

Според данните общата заключена стойност (TVL) на DeFi на Cardano към момента на писане на статията е малко под $68 милиона, след като от началото на 2023 г. е нараснала с около 30%.

През последните няколко дни ADA се търгува в диапазон около $0.35, a към момента на писане на статията активът се движи около $0.33. Въпреки това на 30-дневната графика алткойнът реализира печалба от около 37% и според мнозина има доста потенциал за растеж, тъй като все още е с 80% под най-високата си стойност от $3.1.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Токенът на Twitter бота $JIM скочи с над 100% за 24 часа, Wall Street Memes ще го последва?

В инвеститорския свят се появи нов участник- $JIM (и той не е Джим Кери). Този токен, създаден от Twitter бота Jim, привлече вниманието на инвеститорите с невероятния си ръст от 106.85% в рамките на последните 24 часа.

юни 8, 2023 21:35 4 мин. четене

Пазарите са бичи настроени след сделката за тавана на дълга на САЩ, намерете най-добрите сделки с тази AI криптовалута

Неотдавнашното обявяване на предварителна сделка между Белия дом и Камарата на представителите на републиканците за повишаване на тавана на дълга на Съединените щати предизвика бичите настроения обратно на пазара. 

юни 8, 2023 21:25 5 мин. четене

Докато цените на криптовалутите се сриват, Collateral Network (COLT) отбелязва 40% скок

Въпреки цялостния спад в цените на криптовалутите, Collateral Network (COLT) се противопостави на тенденцията, като отбеляза забележителен 40% скок в стойността.

юни 8, 2023 21:10 3 мин. четене

9 най-добри безплатни сайтове за облачен майнинг на криптовалута – Дневен пасивен доход

Перспективата за добив на монети в замяна на пасивен доход привлича много участници от крипто пазара. В традиционния смисъл на думата добив обаче е необходимо скъпо оборудване и много енергия. Затова сега хората все по-често преминават към облачен майнинг.

юни 8, 2023 19:30 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.