НАЧАЛО Алткойни

Cardano (ADA) проби над $0.40, достигайки 6-седмичен връх

април 1, 2023 2:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA) проби над $0.40, достигайки 6-седмичен връх

Инвеститорите в Cardano (ADA) трябва да се радват, тъй като популярният алткойн, който в момента е на 7-мо място по пазарна капитализация, току-що достигна 6-седмичен връх.

В петък Cardano (ADA) преодоля бариерата от $0.40 след скок от 7.2% на дневната графика, което е най-високият процент на растеж от 21 март насам.

Движение на цената на ADA

Това положително ценово движение доведе до нарастване на пазарната капитализация на Cardano до почти $14.1 милиарда, което се равнява на 1.19% от общата пазарна капитализация на криптовалутите. Преди това, обаче, пазарната капитализация на Cardano беше достигнала най-високата си стойност от $94.8 милиарда по време на последния бичи пазар.

През последните 24 часа цената на Cardano се колебаеше между $0.3743 и $0.4078. През последните седем дни стойността на ADA се повиши, печелейки повече от 12%. Към момента на писане на статията 24-часовият обем на търговията се покачи до $622.3 милиона.

Струва си да се отбележи, че текущата цена на Cardano от $0.4075 е с 86.85% по-ниска от историческия ѝ максимум от $3.10, достигнат на 2 септември 2021 г.

Cardano и EVM

Потребителите на Cardano скоро ще имат достъп до смарт договори на Етериум виртуална машина (EVM), което разширява полезността на блокчейна на Cardano.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Правителството на САЩ не може да навреди на Биткойн със забрана – М. Юско


Тази функция е възможна благодарение на Milkomeda – мрежа, която свързва блокчейни като Algorand и Cardano с EVM договори.

Според Себастиан Гилемо, главен изпълнителен директор на Milkomeda, платформата пуска нова функция, която позволява на всички потребители на Cardano да използват EVM договори директно от всеки портфейл на Cardano.

Освен това Milkomeda скоро ще предложи стейкинг възнаграждения на всички потребители на EVM, включително разработчиците на смарт договори, като възнагражденията ще се изплащат автоматично на всеки пет дни за продукти на Cardano, изградени на платформата Milkomeda.

Чарлз Хоскинсън за бъдещето на Cardano

Според Чарлз Хоскинсън, създателя на Cardano, националните държави могат да приемат платформата за смарт договори през следващите 5-10 години.

Той смята, че Cardano може да се използва за управление на принципна национална система за идентификация, платежна система или дигитална валута на централна банка (CBDC), ако антикриптовалутните сили не възпрепятстват нейния напредък.

Хоскинсън е уверен, че екосистемата на Cardano разполага с достатъчно ресурси, за да подкрепи растежа и приемането на такива случаи на употреба.

Той обаче предупреждава, че някои мощни структури като например глобалистките и ESG движенията, се опитват да възпрепятстват напредъка на крипто и децентрализацията, за да запазят йерархичната си структура на властта.

Технически показатели

Понастоящем показателите от 1-дневния технически анализ на TradingView изглеждат наистина бичи.

Обобщението на техническите индикатори сочи “покупка” с 10 сигнала, докато пълзящите средни сочат “силна покупка” с 14 сигнала. Осцилаторите са на ниво “неутрално” с резултат 9.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Разглеждаме потенциала на Биткойн в коефициенти – ТАЗИ криптовалута е с коефициент 1.65 да скочи с 300%!

Феновете на спортните залози харесват коефициентите, защото предлагат ясна визия за това какви са шансовете едно събитие да се случи. И макар в крипто средите подобни неща да не са чак толкова ясни, то в тази статия решихме да ви покажем някои криптовалути, които могат да се развият доста добре при правилните обстоятелства.

юни 2, 2023 18:00 5 мин. четене

Avorak AI откри неактивен от 8 години Етериум портфейл, който премества огромни количества ETH

Avorak AI е уникална децентрализирана платформа, която използва изкуствен интелект (AI), за да предоставя прозрачни услуги с AI, използвани в различни сектори. Проектът има широк спектър от приложения, включително функциите за сигурност и алгоритмите за анализ.

юни 2, 2023 17:00 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира цените на AIDoge и Tradecurve

Инвеститорите са склонни да проучват проекти с обещаващ ценови потенциал, тъй като крипто пазарът продължава да процъфтява. Две популярни опции са AiDoge (AI) и Tradecurve (TCRV), като сега TCRV е в етап на предварителна продажба.

юни 2, 2023 15:01 4 мин. четене

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.