НАЧАЛО Алткойни

Cardano: $4.5 милиарда навлизат в пазара – наплив на нови потребители

януари 28, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: $4.5 милиарда навлизат в пазара – наплив на нови потребители

Блокчейн екосистемата на Cardano (ADA) пренесе огромния си растеж от 2022 г. в 2023 г., като още през първия месец на годината в мрежата продължиха да се наблюдават редица развития.

Според забележителните ангажименти (commits) в GitHub през последния месец Cardano се очертава като третата най-развита блокчейн система. Това се дължи до голяма степен на въвеждането на първия смарт договор, написан на езикa за програмиране Python, както и на добавянето на нови функции към смарт договори Plutus.

В същото време от началото на годината Cardano е добавила над 50,000 портфейла, като на 1 януари те са били 3,842,867, а на 25 януари са регистрирани 3,894,735 портфейла, както показват данните на Cardano Blockchain Insights.

През предходните 25 дни са създавани средно по 2,075 нови портфейла на ден, което показва както повишена активност, така и интерес от страна на потенциални купувачи.

Анализ на цената на Cardano

Цената на ADA се е увеличила с 53.2% от началото на годината, когато се търгуваше за $0.2464. Към момента на писане на статията криптовалутата се търгува на цена от $0.38.

Освен това пазарната капитализация на Cardano нарастна от $8.46 милиарда до $13.3 милиарда – това представлява увеличение от $4.8 милиарда за малко по-малко от месец.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога


Като се има предвид, че това е криптопротоколът с най-много развойна дейност през 2022 г., екипът на Cardano (ADA) планира още много подобрения, включително дебюта на стабилната си монета Djed през последната седмица на януари. Да не говорим, че той беше избран да използва eTukTuk, първият EV проект, разработван някога върху блокчейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене

Шиба Ину (SHIB): Дали спадът в цената е признак за намаляващ интерес към токена?

Меме криптовалутата Шиба Ину(SHIB), известна с темата си, вдъхновена от кучетата, среща трудности при преодоляването на неотдавнашния спад.

март 24, 2023 20:00 2 мин. четене