НАЧАЛО Крипто Крими

Бум на AI измамите в крипто пространството

27.01.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бум на AI измамите в крипто пространството

Службата за обучение на клиенти и работа с тях (OCEO) към Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) издаде предупреждение относно нарастващия брой измами с изкуствен интелект (AI) в инвестиционния сектор.

В своето предупреждение, озаглавено “Съвет за потребителите: AI няма да превърне ботовете за търговия в машини за пари“, целта е да се предупреди обществеността за измамни схеми, които използват AI технологията, примамвайки инвеститорите с обещания за доходоносни печалби.

В консултацията се подчертава ескалиращата интеграция на AI в ежедневието и как измамниците манипулират тази тенденция, за да правят неверни твърдения за значителни печалби чрез управлявани от AI ботове за търговия, сигнални алгоритми и алгоритми за арбитраж на криптоактиви.

Тези измамни дейности често се разпространяват в платформите на социалните медии, с помощта на влиятелни лица, които могат неволно или съзнателно да разпространяват дезинформация. Тази динамика улеснява измамниците да се насочват към инвеститорите, особено към тези, които нямат опит в тънкостите на технологиите с изкуствен интелект.

Мелани Девоу, директор на OCEO, подчерта необходимостта от скептицизъм и задълбочено разследване, когато се сблъскваме с твърдения, свързани с инвестиции, ориентирани към AI. Консултацията има за цел да осведоми инвеститорите за реалността, че въпреки напредналите си възможности AI не може да предсказва пазарните движения с абсолютна сигурност.

В него се подчертава значението на цялостното проучване и проверка на миналото на компаниите и търговците, предлагащи инвестиционни услуги, базирани на AI.

Консултацията предоставя насоки за разпознаване и избягване на потенциални измами, като призовава инвеститорите да проявяват предпазливост, когато се сблъскват с преувеличени твърдения за възвръщаемост, генерирана от AI. Вместо това те биват съветвани да провеждат задълбочени проучвания, да търсят множество мнения и да разбират напълно свързаните с тях рискове. Специално внимание се обръща на това да се внимава с одобренията на влиятелни личности в социалните медии и непоисканите онлайн оферти.

В консултацията е включен казус с Корнелиус Йоханес Щайнберг, който организира Понци схема, възползвайки се от обществения интерес към изкуствения интелект, което доведе до значителни загуби за инвеститорите.

Този случай служи като ярко напомняне за присъщите рискове, свързани с инвестиционните платформи, базирани на схема. CFTC насърчава клиентите и физическите лица да докладват подозрителни дейности или информация, включително потенциални нарушения на законите за търговия със суровини, на своя отдел за правоприлагане.

Докладването може да се извърши чрез съвети за сигнализиране или жалби, подадени на официалния уебсайт на CFTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Бившият сътрудник на Сам Банкман-Фрийд ще влезе в съда през май

Райън Салейм, който преди това е бил съизпълнителен директор на FTX Digital Markets, ще се яви пред нюйоркски съд на 1 май за произнасяне на присъда след признаване на вината му по две обвинения в престъпление.

24.02.2024 13:00 2 мин. четене

Съоснователят на Axie Inifinity изгуби милиони в скорошен крипто хак

Днес Джеф “Jihoz” Зирлин, съосновател, известен с работата си в Axie Infinity и Ronin Network, разкри тревожно събитие.

24.02.2024 11:00 1 мин. четене

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.