НАЧАЛО Крипто Крими

BSV претърпя 51% атака

АВГ. 4, 2021 17:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BSV претърпя 51% атака

Bitcoin SV претърпя 51% атака във вторник сутринта, според анализатор от компанията за крипто разузнаване CoinMetrics.

Около 11.45 ч. „някаква сериозна хешираща сила“ беше отприщена в мрежата, написа в Twitter Лукас Нуци от CoinMetrics.


По-късно разузнавателната фирма потвърди доклада, като написа в Twitter, че техния инструмент за наблюдение на сигурността на блокчейн FARUM е видял 14-блокова реорганизация на мрежата.


CoinMetrics заяви, че атаката е приключила, но все още има объркване между пуловете за копаене. Пуловете копаят на "напълно различни" височини на блока в момента, каза Нузи във вторник.


51% атака възниква, когато злонамерени миньори поемат контрола над повече от 50% от блокчейн, базиран на доказателство за работа. Тези миньори могат да се възползват от реорганизацията на блока, функция, предназначена да изчисти случаите, когато двама миньори са изкопали един и същ блок.


Най-общо казано, когато се извличат две версии на едни и същи блокове, системата по подразбиране е най-дългата верига. Добивайки по-бързо от честните миньори по време на 51% атака, злонамерените миньори могат да създадат по-дълга верига, така че системата да направи блоковете на честните миньори невалидни.


Биткойн асоциацията препоръча операторите на нодове да обезсилят измамната верига.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто китовете прехвърлят $374 милиона в Tether (USDT)


Bitcoin SV, който е създаден чрез хард форк на BCH, претърпя четири атаки през юли.


Няма „ясна индикация“ кой е бил този злонамерен миньор и CoinMetrics все още търси „следи от двойно харчене, насочени към борси“, сподели Нузи.


Хеширащата мощност на BSV е намаляла с почти 50% от понеделник до вторник, според Bitinfocharts. Но Нузи добави, че поради объркването след реорганизацията е трудно да се прецени колко е спаднал хашрейтът.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света