НАЧАЛО Регулации

Британските регулатори предупреждават инвеститорите да избягват Huobi, Kucoin и много други борси

октомври 9, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Британските регулатори предупреждават инвеститорите да избягват Huobi, Kucoin и много други борси

Британският Financial Conduct Authority (FCA), най-високопоставеният регулаторен орган в страната, отправи предупреждение към няколко водещи борси за криптовалути, включително Huobi и KuCoin, за това, че популяризират своите крипто услуги без надлежно разрешение.

Считано от 8 октомври, Обединеното кралство разшири обхвата на своите разпоредби относно финансовите промоции, за да обхване доставчиците на крипто услуги, независимо от тяхното глобално местоположение. FCA вече изисква от всички крипто платформи, независимо от произхода им, да поставят на видно място предупреждения за риска за потребителите в Обединеното кралство и да спазват по-строги технически указания.

Това включва въвеждането на задължителен 24-часов период на изчакване за нови клиенти. В стандартно предупреждение до 147 компании, включително KuCoin и Huobi, FCA заяви:

Тази компания може да рекламира финансови услуги или продукти без наше разрешение. Препоръчително е да се въздържате от взаимодействие с тази компания

Неспазването на тези разпоредби води до значителни последици, включително искания за премахване на уебсайтове и приложения, значителни глоби без горна граница и потенциални правни последици, включително лишаване от свобода.

Говорител на Huobi, често познат като “HTX“, уточни, че компанията “не извършва операции и не промотира своите услуги или продукти на територията на Обединеното кралство“.

KuCoin, въпреки че не извършва активна дейност на територията на Обединеното кралство, изрази ангажимента си да приведе своите “продукти и услуги в съответствие с приложимите закони и разпоредби на всяка страна, доколкото това е възможно“, както заяви главният изпълнителен директор на компанията Джони Лю в изявление, изпратено по електронната поща.

Докато Органът за финансов надзор затяга надзора си върху крипто пазара, борсите предприемат необходимите стъпки, за да се съобразят с разпоредбите. Само два дни преди това Binance също стартира своя британски домейн, за да отговори на регулаторните изисквания.

Освен борсите, FCA на Обединеното кралство наблюдава и доставчиците на решения за попечителство на криптовалути. Миналата седмица FCA издаде лиценз на Komainu, компания за попечителство на криптовалути, да работи като доставчик на попечителски портфейли.

Също така органът за финансово поведение (FCA) поддържа актуален регистър на нарушителите, като новите нарушения се добавят при разкриването им.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Нови данъчни облекчения за дългосрочните притежатели на крипто в Япония

Япония има за цел да въведе нова данъчна структура за дружества, които притежават криптовалути като дългосрочни активи.

декември 7, 2023 9:00 1 мин. четене

Великобритания очаква дигиталния паунд да бъде готов до средата на десетилетието

Британските законодатели наблегнаха на предпазливото въвеждане на дигитален паунд в ограничени количества първоначално, за да се намалят рисковете от потенциално източване на банкови сметки, както се посочва в неотдавнашен доклад.

декември 5, 2023 17:00 2 мин. четене

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.