НАЧАЛО Други

Британски регулатор предупреждава инвеститорите да странят от тази крипто борса

ноември 1, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Британски регулатор предупреждава инвеститорите да странят от тази крипто борса

Британският орган за финансово поведение (FCA) издаде предупреждение за Bitfinex, в което се посочва, че компанията може да предлага финансови услуги без подходящо разрешение.

FCA подчерта, че инвеститорите, които се ангажират с Bitfinex, няма да имат достъп до Службата на финансовия омбудсман за разрешаване на жалби, нито ще бъдат защитени от Схемата за компенсиране на финансови услуги в случай на неблагоприятни събития.

В отговор Bitfinex изрази разочарованието си, като заяви, че активно се е ангажирала с FCA и е предприела мерки, за да изпълни техните изисквания. Bitfinex изтъкна, че спазва различни регулаторни задължения, включително ограничаване на достъпа на базирани в Обединеното кралство посетители до определени секции на уебсайта, както и историята си на сътрудничество с глобалните регулаторни органи.

Предупреждението на FCA е част от новите регулации от октомври, фокусирани върху опасенията, свързани с популяризирането на криптовалутни активи.

FCA смята, че промоционалните материали често омаловажават свързаните с тях рискове, което може да подведе инвеститорите. Освен това предупрежденията за риска може да са представени незабележимо, което улеснява потребителите да пренебрегнат важна информация.

FCA призова компаниите, които одобряват финансови промоции на крипто компании, да спазват стриктно новите насоки, като неспазването им може да доведе до санкции. FCA поясни, че новата рамка има за цел да насърчи защитата на потребителите, без да възпрепятства достъпа до съществуващите активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.