Home

БРИКС: Тази държава очаква да се присъедини още през 2024 година

15.06.2024 8:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Тази държава очаква да се присъедини още през 2024 година

Иван Жил Пинто, министър на външните работи на Венецуела, обяви, че страната му се надява да стане член на БРИКС до 2024 г.

С този ход правителството на Венецуела смята да възприеме колективния подход на групата към нов политически и социален ред.

Той също така изрази становище, че в момента правителството планира да осигури присъствие на Венецуела на всяко събитие на съюза. Според Пинто страната ще стане пълноправен член на алиансът БРИКС още през 2024 г.

Междувременно външният министър изрази мнение, че Венецуела разполага с достатъчно запаси от нефт и газ, заемайки стратегическо място на геополитическата карта, което е най-важно.

Също така се споменава, че подкрепата за БРИКС е политически ход, за допълване и солидарност при оформянето на новия световен ред.

На срещата на съюза през октомври ще бъдат дискутирани множество въпроси, най-важните от които допълнителното разширяване на БРИКС и въвеждането на единна система за транзакции, или нова обща валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.