Home

БРИКС: Визовият режим за държавите от съюза може да отпадне

23.06.2024 13:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Визовият режим за държавите от съюза може да отпадне

Мослем Шоджай, ръководител на Службата за маркетинг и развитие на чуждестранния туризъм към Министерството на културното наследство, туризма и занаятите на Иран, се застъпи за взаимно премахване на визите между държавите членки на БРИКС.

По време на Първия туристически форум на съюза в Москва, Шоджай отбеляза, че от Иран вече са отменили изискванията за туристически визи за 6 от 10-те държави от БРИКС.

Той подчерта необходимостта от увеличаване на броя на директните полети между страните от алианса, като изтъкна ролята на авиокомпаниите за улесняване на туризма.

Ръководителят подчерта и значението на частния сектор за развитието на туризма в рамките на алианса, като отбеляза, че съвместната работа между туроператорите може да стимулира повишаването на броя на екскурзиите.

За по-нататъшно насърчаване на туризма сред страните от БРИКС, Шоджай предложи на членовете да се съсредоточат върху маркетинговите стратегии. Освен това той покани гражданите на членките от алианса да посетят Иран, като изтъкна, че жители от над 40 държави могат да влизат в страната без виза.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.