Home

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

22.06.2024 15:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

Последните данни разкриват, че търговските отношения между Австралия и Китай са достигнали $145 милиарда през 2023 г., отбелязвайки първото увеличение след Ковид пандемията.

Подновеният ръст на търговията между двете страни подчертава възстановяването след предишните спадове, което се дължи главно на търсенето на желязна руда.

Най-големият износ към Австралия от Китай е желязната руда, а цените на метала се покачват след възстановяването на услугите в сектора на пътуванията и туризма.

Дипломатическите отношения между страните бяха доста напрегнати, след като през 2020 г. Пекин въведе наказателни мита, санкции и неофициални забрани за австралийски стоки на стойност около 20 милиарда австралийски долара, включително въглища, ечемик и вино, задържайки австралийски граждани.

Китай въведе митата в отговор на призива на тогавашния министър-председател на Австралия Скот Морисън за публично разследване на произхода на Ковид-19 и след като страната стана първата държава в света, която забрани на китайските доставчици, включително Huawei, да работят в нейната 5G телекомуникационна мрежа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.