НАЧАЛО Други

БРИКС ще трансформира света след разширяването според президента на Бразилия

септември 3, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС ще трансформира света след разширяването според президента на Бразилия

След неотдавнашното присъединяване на шест нови страни членки към БРИКС Бразилия изрази очакването си за дълбоко глобално въздействие в резултат на това разширяване.

По-специално президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва с ентусиазъм обсъди как това разширяване ще направи икономическия съюз по-силен, по-влиятелен и по-значим.

Тези изказвания бяха направени по време на редовното седмично обръщение на Да Силва към бразилските граждани, в което той говори оптимистично за потенциалните резултати от наскоро одобреното разширяване, при което в алианса бяха включени Саудитска Арабия, Аржентина, Египет, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Етиопия.

Вниманието на света беше силно приковано към срещата на върха на БРИКС 2023, която се проведе миналата седмица и по време на която блокът имаше за цел да укрепи основополагащите си политики за растеж. Това включваше разработването на критерии за разширяване и икономически инициативи. В резултат на това блокът постигна консенсус по отношение на разширяването, като приветства гореспоменатите шест нови членове.

Сега, след решението на БРИКС, Бразилия предвижда промени в света. Президентът Лула да Силва изрази значението на това разширяване и потенциалните бъдещи последици за алианса.

Той заяви:

Вярвам, че светът ще претърпи трансформация след разширяването на БРИКС, особено в икономическите дискусии.”

Той засегна и дискусиите относно възможността за обща валута в рамките на блока, като подчерта потенциалните ползи за улесняване на търговията между страните членки и намаляване на зависимостта от щатския долар.

Можем да проучим възможностите за преговори, като използваме съответните си валути без никакви усложнения.

 “Трябва да продължим с тази инициатива и да накараме нашите финансови министри да участват в дискусиите през цялата година, с цел евентуално да установим обща референтна валута за износа до следващата среща на върха”, добави той.

Въпреки че идеята за обща валута все още не е финализирана, тя остава тема, която се обсъжда в рамките на блока.

Президентът Лула да Силва явно предвижда, че разработването на обща валута може да се превърне в основна точка от дневния ред на срещата на върха през следващата година, което потенциално може да отрази въздействието на експанзията, наблюдавана през тази година. Това допълнително подхранва оптимизма по отношение на растежа и влиянието на алианса БРИКС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.