НАЧАЛО Други

БРИКС: Русия на път да удвои приходите си от петрол до $14 милиарда

30.04.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия на път да удвои приходите си от петрол до $14 милиарда

Въпреки че е изправена пред икономически санкции от САЩ, Русия e готова да премине през значителен скок в приходите от своя нефтен и газов сектор през април 2024 г.

Това увеличение идва, след като Русия намери начини да заобиколи американските санкции, като предлага петрол на намалени цени за своите търговски партньори от 2022 г. По-специално, Саудитска Арабия е ключов купувач, получавайки петрол от Русия на намалени цени и го разпространява в Европа, осигурявайки спасителен пояс за руската икономика на фона на санкциите.

Успоредно с това Индия, членка на БРИКС, значително увеличи покупките на петрол от Русия, което доведе до значителни спестявания от приблизително $7 милиарда поради благоприятните обменни курсове. По същия начин Китай активно доставя петрол от Русия на намалени цени и урежда търговски транзакции в китайски юани. Тези развития подчертават ограниченото въздействие на санкциите на САЩ върху икономическите резултати на Русия.

Скорошен доклад на Reuters предполага, че Русия е на път да удвои приходите си от продажби на петрол и газ през април 2024 г., с прогнозирани печалби от $14 милиарда в сравнение със $7 милиарда за същия период на миналата година. Много развиващи се страни се възползват от възможността да купуват руски петрол на намалени цени, избирайки транзакции в местни валути вместо щатски долари.

Решението на развиващите се страни да търгуват с петрол в местни валути има за цел да укрепи вътрешните си икономики и да смекчи ефекта от санкциите. В резултат на това тези нации се възползват от предимствата на своя стратегически подход към динамиката на международната търговия.

Прогнозите на правителствения бюджет за 2024 г. предвиждат значително увеличение на федералните приходи от продажби на нефт и газ, което показва обръщане на спада от предходната година. Това подчертава устойчивостта на Русия при справяне с икономическите предизвикателства и използване на възможностите за глобална търговия в своя полза.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.