НАЧАЛО Други

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

Има съобщения, според които членове на Руската търговска камара са участвали в обсъждания относно използването на тази дигитална валута за транзакции между държавите от БРИКС и техните асоциирани партньори. Преди това алиансът коментираше валута, обвързана със златото, като потенциална алтернатива за колективно използване. Появата на блокчейн технологията обаче представлява обещаващо решение

По-конкретно, тъй като коалицията БРИКС продължава да се разширява, Русия призова за създаването на дигитална търговска валута, която би могла да служи като алтернатива на щатския долар в международните търговски разплащания.

Коалицията активно проучва алтернативи на конвенционалните фиатни валути за такива колективни цели. Руските власти посочиха, че членовете на Търговската камара са изложили идеята за използване на цифрови финансови активи за международни плащания.

Освен това Русия разглежда дигиталните активи като жизнеспособно решение за улесняване на трансграничните транзакции между членовете на блока.

Въвеждането на такива дигитални активи би намалило глобалната зависимост от щатския долар, което съответства на продължаващите усилия на алианса за намаляване на зависимостта от него. За Русия това е от първостепенно значение, особено в светлината на западните санкции, наложени след военния конфликт в Украйна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза”
  1. Васил делчев,

    Само така. Отървете се от всичко свързано с империята на злото сащ. Лишете я от приходи чрез ограбване на всички от целия свят и тя сама ще загине.за облекчение на целия свят

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.