Home

БРИКС: Русия и Индия се срещат, за да обсъдят долара и как да избягат от него

08.07.2024 21:15 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия и Индия се срещат, за да обсъдят долара и как да избягат от него

Председателят на правителството на Индия Нарендра Моди пристигна в Москва на важна двудневна визита, която бележи първото му пътуване до Русия от 2019 г. насам. 

Посещението е ключов момент за отношенията между Индия и Русия, тъй като Моди се среща с руския президент Владимир Путин, за да обсъдят бъдещето на двустранното си партньорство и на по-широкия съюз БРИКС.

Една от основните теми на обсъжданията им ще бъдат стратегиите за намаляване на глобалното влияние на щатския долар. Очаква се двамата лидери да се съсредоточат върху усилията за дедоларизация, които са централна тема за страните от БРИКС. 

Срещата на върха има за цел също така да укрепи историческите връзки между Индия и Русия, които през последните години са донякъде обтегнати поради засилващите се отношения на Русия с Китай. Въпреки тези напрежения посещението цели да поднови и укрепи сътрудничеството между двете страни.

Министърът на външните работи на Индия заяви, че разговорите ще обхванат широк кръг от въпроси, включително преглед на обширните двустранни отношения и обсъждане на съвременните регионални и глобални предизвикателства от взаимен интерес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.