Home

БРИКС: Русия подкрепя подкрепя участието на Беларус в дейностите на съюза

26.06.2024 16:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия подкрепя подкрепя участието на Беларус в дейностите на съюза

Русия призова Беларус да заеме активна роля в дейностите на БРИКС, се казва в съвместно изявление на министъра на външните работи на Беларус Сергей Алейник и министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров след разговорите им в Минск.

Министрите, наблягайки на концепцията за “интеграция на интеграциите“, потвърдиха значението на създаването на Голямо евразийско партньорство.

Тази инициатива има за цел да съгласува процесите на регионална интеграция, включващи ЕАИС, ШОС, АСЕАН и ОНД, заедно с плановете за развитие на ЕАИС и инициативата на Китай “Пояс и път“, въз основа на принципите на откритост, прозрачност и взаимно зачитане на интересите на всички участници.

Планираме да разширим всеобхватното, взаимноизгодно сътрудничество с държавите от Азия, Африка, Близкия изток и Латинска Америка и техните регионални групи.Това включва приоритизиране на взаимната подкрепа за разширяване на присъствието на тези пазари чрез съвместни проекти в областта на производството, минната промишленост, селското стопанство, енергетиката и новите технологии“, заявиха външните министри.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.