НАЧАЛО Други

БРИКС се обединява, за да регулира дигиталните пазари

октомври 14, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС се обединява, за да регулира дигиталните пазари

Бразилският регулаторен орган заяви, че групата БРИКС възнамерява да започне антитръстови разследвания в рамките на дигиталната икономика.

По време на 8-та Международна конференция по конкуренция на БРИКС (МКК), Ашок Бхушан, председател на индийския Национален апелативен съд по дружествено право (NCLAT), подчерта значението на БРИКС при формулирането на стратегии за надзор на дигиталните пазари.

Икономическата коалиция БРИКС преживя година, белязана от забележителен растеж и напредък. Въпреки световните икономически предизвикателства коалицията разшири членския си състав.

Освен това усилията ѝ за намаляване на зависимостта от щатския долар получиха подкрепа от много държави, които се стремят да бъдат част от тази колективна инициатива. Сега фокусът им се измества към друг сектор.

По-конкретно, докладите сочат, че икономическата коалиция БРИКС обединява усилията си за регулиране на дигиталните пазари. Тези намерения станаха ясни, след като в изявленията се призоваваше коалицията да създаде правила, регулиращи дигиталните пазари, като използва нови подходи.

Обръщайки се към МКК на БРИКС, Бхушан подчерта как дигиталните пазари са се развили, за да обхванат глобален мащаб. Следователно те изискват международно сътрудничество, за да се осигури последователен регулаторен надзор. Това от своя страна ще позволи на БРИКС да улесни технологичните иновации, като същевременно спазва регулаторните стандарти.

Това развитие съвпада с неотдавнашното споразумение на Саудитска Арабия с Япония по отношение на дигиталната икономика. Освен това алиансът БРИКС участва в текущи дискусии относно напредъка в дигиталната икономика и пазари.

Напредъкът в крайна сметка може да допринесе за създаването на алтернативна дигитална валута в рамките на БРИКС.

Тази идея беше обсъждана неотдавна, тъй като коалицията се стреми да намали зависимостта от щатския долар на международно равнище.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.