НАЧАЛО Други

БРИКС: Няколко държави изпратиха заявленията си за присъединяване

24.05.2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Няколко държави изпратиха заявленията си за присъединяване

Aлиансът БРИКС е напът на потенциално разширяване ,тъй като няколко държави са подали официални молби и изглежда са заинтересовани да се присъединят към блока.

Понастоящем заявленията се оценяват въз основа на икономическите резултати на съответните държави. Ако някои от молбите бъдат одобрени, БРИКС, който понастоящем се състои от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, може да се трансформира в БРИКС+ до края на годината, като по този начин ще се увеличи финансовата мощ на алианса.

Според Анил Сооклал, посланик на Южна Африка в БРИКС, държави от Африка, Латинска Америка и Азия са изразили официален интерес към присъединяване към алианса и в момента се водят дискусии.

В интервю за “TV BRICS” Сооклал изрази оптимизъм по отношение на отговорите, получени от други държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

Той заяви:

Към днешна дата 13 държави от Африка, Латинска Америка и Азия са подали официално заявление или са се обърнали към лидерите на БРИКС, за да станат членове на нашата асоциация.

Подаването на официални заявления от тези 13 държави служи като положителна подкрепа за алианса БРИКС. Тяхното предложение за намаляване на зависимостта от щатския долар при глобалните транзакции чрез въвеждане на нова валута получи подкрепата на международната общност.

Сооклал коментира:

Това е окуражаваща новина за блока, тъй като показва доверието и увереността на глобалния юг в ръководството на нашата асоциация.

Това развитие от своя страна още повече затвърждава убеждението, че многобройните развиващи се нации на Изток желаят да намалят зависимостта си от щатския долар.

Какви други въпроси ще обсъждат президентите на Русия и Южна Африка?

Двете страни планират да развиват сътрудничество в областта на мирното изследване на космоса, високотехнологичната и ядрената енергетика.

Според Сооклал Русия и Южна Африка имат много общи интереси и области, в които могат да работят заедно за взаимна изгода. Той смята, че фокусът ще бъде върху това как може да се увеличи икономическото сътрудничество, търговията и инвестициите.

Посланикът вярва, че може да се подобри сътрудничеството в областта на трансфера и обмена на технологии, както и комуникацията, и социалното сближаване между двата народа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС, АСЕАН и ШОС не проявиха особен интерес към срещата на върха за мир в Украйна

Домакинството на Швейцария на Световната среща за мир, посветена на руско-украинската война, привлече разнопосочно участие от страна на международните участници, което разкрива забележителни тенденции по региони.

15.06.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.