НАЧАЛО Други

БРИКС: Няколко държави изпратиха заявленията си за присъединяване

май 24, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Няколко държави изпратиха заявленията си за присъединяване

Aлиансът БРИКС е напът на потенциално разширяване ,тъй като няколко държави са подали официални молби и изглежда са заинтересовани да се присъединят към блока.

Понастоящем заявленията се оценяват въз основа на икономическите резултати на съответните държави. Ако някои от молбите бъдат одобрени, БРИКС, който понастоящем се състои от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, може да се трансформира в БРИКС+ до края на годината, като по този начин ще се увеличи финансовата мощ на алианса.

Според Анил Сооклал, посланик на Южна Африка в БРИКС, държави от Африка, Латинска Америка и Азия са изразили официален интерес към присъединяване към алианса и в момента се водят дискусии.

В интервю за “TV BRICS” Сооклал изрази оптимизъм по отношение на отговорите, получени от други държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

Той заяви:

Към днешна дата 13 държави от Африка, Латинска Америка и Азия са подали официално заявление или са се обърнали към лидерите на БРИКС, за да станат членове на нашата асоциация.

Подаването на официални заявления от тези 13 държави служи като положителна подкрепа за алианса БРИКС. Тяхното предложение за намаляване на зависимостта от щатския долар при глобалните транзакции чрез въвеждане на нова валута получи подкрепата на международната общност.

Сооклал коментира:

Това е окуражаваща новина за блока, тъй като показва доверието и увереността на глобалния юг в ръководството на нашата асоциация.

Това развитие от своя страна още повече затвърждава убеждението, че многобройните развиващи се нации на Изток желаят да намалят зависимостта си от щатския долар.

Какви други въпроси ще обсъждат президентите на Русия и Южна Африка?

Двете страни планират да развиват сътрудничество в областта на мирното изследване на космоса, високотехнологичната и ядрената енергетика.

Според Сооклал Русия и Южна Африка имат много общи интереси и области, в които могат да работят заедно за взаимна изгода. Той смята, че фокусът ще бъде върху това как може да се увеличи икономическото сътрудничество, търговията и инвестициите.

Посланикът вярва, че може да се подобри сътрудничеството в областта на трансфера и обмена на технологии, както и комуникацията, и социалното сближаване между двата народа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.