НАЧАЛО Други

БРИКС: Новата индустриална революция – държавите от съюза се сплотяват

ноември 18, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Новата индустриална революция – държавите от съюза се сплотяват

Подобряването на комуникацията и съгласуването на политиките в рамките на страните от БРИКС е от решаващо значение за напредъка на сътрудничеството в ключови области като смарт производството, изкуствения интелект и новите материали.

Занг Юнмин, заместник-министър на промишлеността и информационните технологии, подчерта значението на използването на възможностите, предоставени от новата индустриална революция.

Той подчерта необходимостта от засилен диалог между правителствата, промишлеността и академичните среди, за да се стимулира напредъкът в областта на интелигентното производство, изкуствения интелект и новите материали.

Юнмин се застъпи за съвместни инициативи за развитие на квалифицирани човешки ресурси в областта на технологиите и за насърчаване на приобщаваща и устойчива индустриализация сред страните от БРИКС.

Тези забележки бяха направени по време на Форума на БРИКС за партньорство за нова индустриална революция 2023 г. в Сямън, провинция Фуджиан. Юнмин подчерта необходимостта от засилване на сътрудничеството в областта на дигиталната инфраструктура, преодоляване на “дигиталното разделение” и улесняване на дигиталната трансформация на производствения сектор, за да се използва напредъкът в развитието на страните от БРИКС.

Освен това Юнмин подчерта значението на възприемането на принципите на устойчивото развитие и стремежа към екологосъобразен индустриален растеж в страните от БРИКС.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.