НАЧАЛО Други

БРИКС: Казахстан все по-активно затвърждава икономическите си връзки със съюза

ноември 11, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Казахстан все по-активно затвърждава икономическите си връзки със съюза

Казахстан поддържа отношения и участва в инвестиционни инициативи с консорциум от държави. Освен това страната активно привлича инвестиции от страните от БРИКС, за да насърчи икономическия растеж

Според информацията основен акцент в сътрудничеството е енергийният сектор. Казахстан, който разполага със значителни запаси от природни ресурси като нефт, газ и уран, е много привлекателен за страните от БРИКС. Тези държави активно инвестират в енергийни проекти и участват в проучването на нови находища в Казахстан.

Освен в икономическите връзки, Казахстан играе активна роля в политическите и дипломатическите начинания на БРИКС. Страната се застъпва за засилване на международното влияние на тази коалиция, като подчертава предпочитанието си към засилено сътрудничество.

На предстоящия пети международен общински форум БРИКС+ в Санкт Петербург по-късно тази година участващите страни се стремят да затвърдят постигнатото и да въведат в действие планираните инициативи.

Понастоящем БРИКС надхвърля икономическия потенциал на Г-7 и владее критични търговски пътища на евразийския континент. През 2023 г. над 40 държави проявяват интерес към присъединяване към БРИКС, което подчертава нарастващото му политическо и икономическо значение.

Форумът ще бъде домакин не само на членовете на БРИКС, но и на други държави, които се стремят да насърчават международното сътрудничество. Участието във форума предоставя платформа за установяване на нови връзки и разработване на проекти с представители и бизнес структури от различни региони на света.

Такива форуми привличат участници от цял свят, като предлагат възможности за създаване на икономически партньорства и насърчаване на равноправното сътрудничество.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.