НАЧАЛО Други

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

Ако Мексико реши да подаде официално заявление за присъединяване към БРИКС, това може да има далечни последици за трансграничните транзакции. Този ход може да окаже влияние и върху отношенията на Мексико с други държави, особено със съседния САЩ и Канада. Приемането на бъдещата валута на БРИКС може да постави под въпрос глобалния статут на щатския долар.

Присъединяването на Мексико към БРИКС има потенциала да промени геополитическата динамика в Северна и Латинска Америка. То би могло да доведе до промяна на конфигурацията на съюзите и партньорствата, като окаже влияние върху отношенията на Мексико с държави както в рамките на съюза БРИКС, така и извън него.

Този ход може да доведе и до по-тесни връзки с членовете на БРИКС и потенциално да промени глобалната динамика на властта.

Освен това, ако Мексико започне да приема валутата на БРИКС в международната търговия, това може да проправи пътя на други латиноамерикански държави да намалят зависимостта си от щатския долар.

Валутата на БРИКС би могла да се наложи на латиноамериканските пазари, като потенциално промени съществуващия валутен пейзаж.

Участието на Мексико в БРИКС би могло да послужи като важен портал за навлизане на валутата на БРИКС на латиноамериканските пазари и за търговия с нея. Тази промяна би могла да надхвърли икономическите аспекти и да включи дипломацията, сигурността и културния обмен, като насърчи по-близките отношения между участващите държави.

Важно е да се отбележи, че понастоящем Мексико не е член на алианса БРИКС и вместо това си партнира със САЩ и Канада чрез НАФТА (Северноамериканско споразумение за свободна търговия).

Мексиканското правителство все още не е взело решение относно присъединяването към блока чрез БРИКС+. Следващата среща на върха на БРИКС е планирана да се проведе в Южна Африка през август, където членовете ще обсъдят формирането на нова валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.