НАЧАЛО Други

БРИКС: Ето кой ще присъства на предстоящата среща в Русия?

27.05.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Ето кой ще присъства на предстоящата среща в Русия?

С наближаването на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. в Казан руският президент Владимир Путин отправи покана към краля на Бахрейн Хамад бин Иса ал-Халифа.

Миналата седмица кралят е отишъл в Москва и е започнал разговори с президента Путин, като по последна информация той се е съгласил да участва в срещата на върха скоро след като е бил поканен.

Задълбочаващите се отношения на Бахрейн с БРИКС и стабилните връзки на страната с Русия също правят страната логичен кандидат в случай на разширяване на групата. През следващата година се очаква групата БРИКС да се разшири още повече, като добави нови членове като се очаква именно това да се коментира на предстоящата среща.

Първоначалните доклади разкриват, че много страни от Африка, Азия, Южна Америка и Близкия изток, а дори и от Европа, имат желание да се присъединят и очакват покани за срещата на върха. Освен това от тези, които се стремят да се присъединят към БРИКС, се очаква да подкрепят мисията на блока да преустанови използването на щатския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.