НАЧАЛО Други

БРИКС: Една от новите членки обяви нови амбициозни финансови проекти

октомври 3, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Една от новите членки обяви нови амбициозни финансови проекти

След поканата да се присъедини към блока БРИКС Иран наскоро обяви над 50 финансови проекта, които се осъществяват с други членове на алианса. 

По-конкретно председателят на иранския парламент Мохамед Багер Галибаф говори пред репортери след 9-ия парламентарен форум на блока, който се проведе тази седмица.

Страната заяви, че се надява да използва възможностите, с които алиансът разполага в момента. Нещо повече, Галибаф отбеляза, че много от тези икономически възможности вече се използват с финансовите проекти, които вече са приети между страната и нейните колеги от БРИКС. 

Алиансът завладя света миналия месец, когато обяви шест съвсем нови държави, който ще се присъединят. Действително блокът покани Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Иран, Египет и Етиопия да се присъединят към неговите редици. Впоследствие една от тези държави вече се възползва от възможностите на блока.

След поканата си към БРИКС Иран обяви повече от 50 финансови проекта с държавите членки на алианса. По-конкретно председателят на парламента на страната Мохамед Багер Галибаф обсъди проектите с репортери. Страната току-що взе участие в 9-ия парламентарен форум на БРИКС през тази седмица.

“Страните членки на блока разполагат със значителен икономически и производствен капацитет”, заяви Галибаф. “В политико-икономическото измерение бяха предприети действия по такъв начин, че големите икономически сили заедно да се противопоставят на едностранния подход на САЩ, а Иран също се счита за активен член.”

След това Галибаф отбеляза, че БРИКС работи усилено по разработването на алтернатива на западния SWIFT. Накрая той обърна внимание на изгодната позиция, която има Иран в рамките на блока, визирайки ценното географско положение на страната и силата ѝ в различни отрасли. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.