НАЧАЛО Други

БРИКС: Един от новите членове на съюза стопля отношенията си с Русия

ноември 17, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Един от новите членове на съюза стопля отношенията си с Русия

По време на неотдавнашна среща в Техеран заместник-министърът на външните работи на Иран Махди Сафари и заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков обсъдиха БРИКС, като специално подчертаха предстоящото председателство на Русия, което ще започне през 2024 г.

Рябков даде висока оценка на членството на Иран и очерта приоритетите на Москва по време на мандата.

Двамата изтъкнаха широките дейности на БРИКС, обхващащи различни сектори – от икономиката до културното развитие, като демонстрираха ангажимента на Иран за активно участие. Забележително е, че шест нови държави, сред които и Иран, бяха поканени да се присъединят към БРИКС от януари 2024 г., което бележи промяна в глобалното икономическо влияние отвъд господството на Запада.

Това сътрудничество има за цел да намали зависимостта от щатския долар, особено поради геополитическото напрежение след конфликта в Украйна, което е споделена грижа на страните от БРИКС.

Въпреки критиките на Запада относно предполагаемата подкрепа в украинския конфликт, Иран отрича да е предоставял оръжия по време на конфликта и поддържа тесен съюз с Русия, особено в областта на отбраната.

Освен това президентът на Иран благодари на руския президент Путин за подкрепата за членството на Иран в БРИКС по време на телефонен разговор, като подчерта ролята на съюза в оформянето на многополюсен свят.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.