НАЧАЛО Други

БРИКС и движението срещу долара: Ще успее ли CBDC да се справи с проблемите?

септември 11, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС и движението срещу долара: Ще успее ли CBDC да се справи с проблемите?

Широкомащабното използване на дигитални валути, одобрени от централните банки на развиващите се страни, може да застраши щатския долар.

Така че дали САЩ също ще пуснат дигитален долар, за да изпреварят другите CBDC и настъплението от страна на БРИКС? В тази статия ще обърнем внимание на позицията на Фед относно пускането CBDC, захранвана с американски долар.

Майкъл Бар, заместник-председател на Федералния резерв, отговарящ за надзора, потвърди, че САЩ може и да не стартират скоро CBDC проект.

Централната банка е далеч от решението дали да емитира CBDC валута, каза той. Бар също така подчерта, че пускането на стабилна монета в щатски долари може да застраши финансовата стабилност на американската икономика като цяло.

Според бар пускането CBDC, подкрепена с щатски долари би могло да породи значителни рискове за финансовата стабилност, паричната политика и платежната система на САЩ.

Бар възкликна, че Федералният резерв не е взел решение за емитиране на CBDC, но може да обмисли проучването на тази възможност само ако Конгресът я разреши.

Той разкри, че Фед не е взел решение за издаване на CBDC. Заместник -председателя добави още, че страната би пристъпила към издаване на CBDC само при ясна подкрепа от страна на изпълнителната власт и разрешаващо законодателство от страна на Конгреса.

Бар сподели още, че разследването и проучването са много различни от вземането на решения за следващите стъпки по отношение на развитието на платежната система, а Фед е далеч от това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

САЩ може да влезе в рецесия до 2025 г., но няма поводи за притеснение – BlackRock

Рецесията в САЩ предизвика множество спекулации, като икономисти, финансови институции и политици предлагат различни гледни точки за времето на нейното настъпване и потенциалното ѝ въздействие върху пазара.

септември 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.