НАЧАЛО Други

БРИКС: Две държави търсят да засилят търговията в местни валути помежду си

ноември 17, 2023 17:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Две държави търсят да засилят търговията в местни валути помежду си

Министърът на финансите на Египет Мохамед Мааит и посланикът на Индия в Кайро Аджит Гупте наскоро се срещнаха, за да проучат възможностите за икономическо сътрудничество между двете страни.

Основният акцент беше поставен върху разглеждането на възможността за използване на местни валути в двустранната търговия между Египет и Индия.

Дискусиите обхванаха стратегии за привличане на индийски компании да инвестират в египетската икономика, използване на предимствата, изтъкнати в документа за политиката в областта на държавната собственост, и рационализиране на административните процедури.

Министър Мааит подчерта усилията на Египет да разшири източниците си на финансиране и да навлезе на нови финансови пазари, като използва надеждни и иновативни инструменти. Той изтъкна успешната емисия на облигации на Египет на стойност $482 милиарда на китайския пазар като средство за достъп до индийските финансови пазари.

Освен това по време на срещата бяха обсъдени технологични подходи, насочени към подобряване на достъпа до финансови услуги, както и подкрепата на Индия за египетския проект за всеобхватно здравно осигуряване. Тези усилия са насочени към подобряване на достъпа до здравни грижи за всички египтяни.

Сътрудничеството е знак за споделения ангажимент на Египет и Индия за укрепване на икономическите връзки и съвместно справяне с глобалните икономически предизвикателства чрез иновативно и взаимноизгодно партньорство.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.